24 March 2017

Selamat Hari Lahir Mama

Assalamualaikum..

Selamat Hari Lahir Utk Mama Tersayang.
Semoga diberi segala keberkatan dan kesihatan.
Dipermudahkan segala urusan ibadah dan urusan duniawi.
Diberi kekuatan seperti selalu.
Semoga panjang usia dan sihat untuk meneruskan kebahagiaan hidup.
Kami sayang Mama


 Anak-Anak
Menantu-Menantu
Cucu-cucu 😍😙



22 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest ~ Happy 5th Birthday Lazada Malaysia!

Assalamualaikum..

Taknak terlepas peluang untuk wish Happy 5th Birthday Lazada 😍😍!!
Dapat juga invitation untuk wish Lazada sempena harijadi ke 5 ni.
Semua orang suka kot Lazada kan.
One stop centre jual semua barang dengan harga yang sangat mampu milik,
mudah dan dengan penghantaran. Termasuk boleh pulang balik kalau ada masalah.

1. So, apa yang saya suka dengan Lazada Malaysia?

Sangat mudah dan user friendly.
Taip je nak apa, Insha Allah ada dengan harga dan gambar produk.

Senang diakses.
Boleh diakses thru web di komputer, pakai Iphone, pakai Tablet.

Semua ada.
Dari peralatan rumah, barang makeup, barangan elektrik sampai pampers
Qhalif pun boleh beli je kat Lazada. Pilih dan klik, buat bayaran dan nanti sampai lah
depan pintu rumah. So far, courier service yang Lazada pakai selalu on time.


2. 3 Barangan Pilihan daripada Lazada Malaysia 

Memandangkan kami bakal pindah rumah, mestilah tengah sibuk tgk perabut rumah.
Dah ada, tapi nak tambah. Dan harga kat Lazada berpatutan. Siap hantar.
Tak payah susah-susah arrange transport kan.

Berkenan dengan sofa ni. Kebetulan sofa yang ada dah koyak sikit, So kalau ada rezeki boleh dapat sofa ni kan 😘

Meja makan baru 😍 sebab meja makan sedia ada dah goyang-goyang kaki kerusi dah patah.

Memandangkan bilik baru Qoid dan Qhalif adalah konsep berkongsi, kami cadang nak beli katil  begini je.
Sambil ajar dorang berkongsi, boleh jimat ruang untuk dorang bermain dan belajar kan.


3. Bagaimana Lazada Malaysia boleh menambahbaik perkhidmatan?
Pada pandangan sy, Lazada boleh menambah baik dengan membuat penghantaran secara lebih cepat menggunakan syarikat kurier yang lebih dipercayai atau menggunakan sistem pemilihan barangan yang lebih fleksibel.
Contohnya, memudahkan pelanggan membuat pemilihan barangan dengan lebih tepat melalui perkongsian maklumat tentang baik dan buruk produk.
Hasil review pelanggan lama diambil kira dan dikemaskini dengan pelanggan berkenaan.
Diberi bintang/point bagi setiap pembelian supaya dengan penebusan point boleh pelanggan kembali membeli
barang yang diminati.

4. Ucapan Hari Jadi Untuk Lazada Malaysia?
Semoga Lazada terus sukses sebagai Portal No. 1 dalam menjadi portal beli belah kesayangan ramai.
Selalu buat Jualan Gila-Gila tak Masuk Akal supaya kami boleh shopping wlupun lambat lagi gaji.
Terus memberi perkhidmatan terbaik dan mesra kepada pelanggan.

By the way, jangan lupa Jualan Ulangtahun Lazada yang bersiaran drpd 22 Mac- 24 Mac untuk potongan harga 
gila-gila tak masuk akal. Mesti korang pening taktahu nak beli apa sebab semua rasa nak beli 😁😙


Lynda Che Lah

03 March 2017

Selamat Hari Lahir Cinta Hati ~ Qhalif Umar

Assalamualaikum..

Selamat Hari Jadi anak Ibu Ayah.
Hari ni genap 3 tahun.
Ibu sibuk tak sempat nak update.
Padahal kitorg dah celebrate awal besday Qhalif ngan
Abang dan Kakak hari tu.
Nanti update.
 

Qhalif Umar lebih tetap pendirian berbanding abang.
lebih kuat. Lebih ceria.
Skrg of coz dia cinta hati Tok Ayah.
Masa dia kecik umur setahun, dia serius.
Susah senyum.
Tapi skrg dia pandai bergurau dan berlawak.
Tapi dia juga ada strong personality yang boleh
buat abang mengalah dengan dia.
Tapi dia masih seorang adik yang baik dan sayang abang.

Kalau dua-dua buat hal, dia akan diam dan tunjuk baik.
Sebab memula Ibu Ayah akan bebel ngan abang dulu.
Dia akan diam macam tak buat salah.hehe..

Selamat Hari Lahir Wahai Khalifah yang Memakmurkan.
Semoga dirimu seteguh dan sekental Khalifah Umar al Khattab.
Semoga sihat dan kuat. Diberi keberkatan umurnya.
Dipermudahkan segala urusan membesar.
Ibu Ayah sayang Qhalif Umar.

Next year masih fikir nak hantar sekolah ke tak.
Sebab dia kata taknak sekolah nak jaga Onny..huhu
Tgklah senyum tu..Aduhai anak..xoxo

Ayah dan Ibu

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...