Skip to main content

Review ~ Bercuti di The Royale Bintang Seremban

Assalamualaikum..

Post tunggak lama.
Ni pegi cuti kat Seremban masa cuti Deepavali rasanya.
Kebetulan cuti sambung tapi malas nak jalan jauh.
Tgk Kak Yati share gambar kolam cantik kat IG, terus DM Kak Yati.
Sekali dia bagitau, kolam cantik tu kat Seremban je.
Terus masuk web hotel The Royale Bintang dan book thru web je.
Harga thru web hotel memang berbaloi nak banding dengan harga  Booking.com.
Kitorg bertolak dalam tengah hari.
Dekat je kot Seremban kan. Betul-betul dekat tgh
bandar Seremban. tapi masa sampai Seremban, hujan..
Punah harapan anak-anak nak mandi pool. Masuk bilik dulu
rehat, nanti petang ada rezeki boleh mandi kolam.
btw semua bilik hadap pool.. itu yang best
 
 
Petang masih hujan.
Tapi gerimis je.
kesian ke anak-anak dah janji kan..
So mohlah kita mandi pool juga.
Air sejuk toksah cakap.
Cuaca mendung je tapi gerimis kadang-kadang.
Ngan Ibu Ayah berendam.
 
Hotel ni memang di lokasi strategik.
Dekat tengah bandar Seremban.
Atas bukit. So berangin je.
Memang sesuai nak release tension dekat-dekat je.
Segala shopping mall kat Seremban pun walking distance.
Atau naik kereta pun pusing situ je.

Harga pun ok kan. Buffet breakfast puas hati.
Wlu hampir pukul 10pagi pun makanan masih topup.
Kami makan tepi kolam sambil anak-anak sambung mandi.

Kalau setakat nak bawa anak mandi-manda pool cantik
dan dekat untuk orang area Selangor ni, boleh pegi Royale Bintang.
Cuma tu lah, bilik kalau connecting memang boleh dengar la jiran sebelah
`borak' tgh malam.
Bilik ok. Toilet ok. Bebudak sambung mandi dalam bilik mandi.
Berendam lagi..

Next time boleh pegi lagi..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Kena try kek dia. Diorang ada pastry chef yang marveles...heh eh e

    ReplyDelete
    Replies
    1. oghang soromban komen ni.
      insha Allah mesti pegi lagi ni kak
      pool dia best

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…