Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Lazada Birthday Blogger Contest ~ Happy 5th Birthday Lazada Malaysia!

Assalamualaikum..

Taknak terlepas peluang untuk wish Happy 5th Birthday Lazada 😍😍!!
Dapat juga invitation untuk wish Lazada sempena harijadi ke 5 ni.
Semua orang suka kot Lazada kan.
One stop centre jual semua barang dengan harga yang sangat mampu milik,
mudah dan dengan penghantaran. Termasuk boleh pulang balik kalau ada masalah.

1. So, apa yang saya suka dengan Lazada Malaysia?

Sangat mudah dan user friendly.
Taip je nak apa, Insha Allah ada dengan harga dan gambar produk.

Senang diakses.
Boleh diakses thru web di komputer, pakai Iphone, pakai Tablet.

Semua ada.
Dari peralatan rumah, barang makeup, barangan elektrik sampai pampers
Qhalif pun boleh beli je kat Lazada. Pilih dan klik, buat bayaran dan nanti sampai lah
depan pintu rumah. So far, courier service yang Lazada pakai selalu on time.


2. 3 Barangan Pilihan daripada Lazada Malaysia 

Memandangkan kami bakal pindah rumah, mestilah tengah sibuk tgk perabut rumah.
Dah ada, tapi nak tambah. Dan harga kat Lazada berpatutan. Siap ha…

Selamat Hari Lahir Cinta Hati ~ Qhalif Umar

Assalamualaikum..
Selamat Hari Jadi anak Ibu Ayah.
Hari ni genap 3 tahun.
Ibu sibuk tak sempat nak update.
Padahal kitorg dah celebrate awal besday Qhalif ngan
Abang dan Kakak hari tu.
Nanti update.

Qhalif Umar lebih tetap pendirian berbanding abang.
lebih kuat. Lebih ceria.
Skrg of coz dia cinta hati Tok Ayah.
Masa dia kecik umur setahun, dia serius.
Susah senyum.
Tapi skrg dia pandai bergurau dan berlawak.
Tapi dia juga ada strong personality yang boleh
buat abang mengalah dengan dia.
Tapi dia masih seorang adik yang baik dan sayang abang.

Kalau dua-dua buat hal, dia akan diam dan tunjuk baik.
Sebab memula Ibu Ayah akan bebel ngan abang dulu.
Dia akan diam macam tak buat salah.hehe..

Selamat Hari Lahir Wahai Khalifah yang Memakmurkan.
Semoga dirimu seteguh dan sekental Khalifah Umar al Khattab.
Semoga sihat dan kuat. Diberi keberkatan umurnya.
Dipermudahkan segala urusan membesar.
Ibu Ayah sayang Qhalif Umar.

Next year masih fikir nak hantar sekolah ke tak.
Sebab dia kata taknak se…

Selamat Ulangtahun Ke 7 Qoid Rafif

Assalamualaikum.. Selamat Hari Jadi Qoid Rafif.
Masih buah hati Ibu Ayah walaupun kadang
menguji kesabaran. Mengundang rasa pelbagai
dengan soalan yang mencabar dan penuh ujian.

Hehe..Umur 7 tahun byk mendewasakan dia agaknya.
Mungkin sebab dia membesar diasuh untuk berkorban
dengan adik, beralah dan sentiasa dijadi tumpuan.

Abang yang sabar walaupun time main Ipad, adik datang
amik tanpa izin. Tapi dia akan kata, takpe Ibu, biarlah adik main.
Sebab nanti Ayah akan bg dia hp Ayah pula.
Ye beralah mesti akan menang juga.

Insha Allah, Qoid akan selalu menang di hati Ibu Ayah.
Pagi tadi kejut sekali je terus mandi.
Wlupun lama dalam bilik air. siap syampoo.

Dan Alhamdulillah, sekarang solat cukup 5 waktu wlupun
masih belum tertib. Walau mengantuk tetap solat.
Dan kalau tak bangun Subuh, dia qada.
Harap berterusan lah. Soalan tentang hari Kiamat pun
kadang-kadang jenuh Ibu Ayah nak explain untuk dia boleh
terima di umur ini.
Semoga Allah beri segala kemudahan di dunia dan akhirat.
untuk …

Qoid Masuk Darjah 1

Assalamualaikum..
Esok actually birthday Qoid yang  ke 7 tahun.
So hari ni gigih Ibu update pasal Qoid masuk sekolah.
Ye tahun ni dia darjah 1.
Alhamdulillah ok dan mudah.
Cuma kena bangun awal pukul 6pagi sebab rumah jauh
dengan sekolah. Insha Allah lagi 2 bulan dekatlah.
Tu cerita kemudian.

Qoid start orientasi 30 Disember (Jumaat).
Kami ikut juga sebab ada taklimat.
Pagi tu dia semangat. Masuk kelas saringan untuk
penentuan kelas. Ada ujian semua.
Parents sementara tunggu anak-anak amik ujian,
kami dengar taklimat. Banyak yang kita sebagai Ibu Bapa
yang kali pertama anak masuk sekolah kena amik tahu.
Alhamdulillah, Qoid masuk kelas 1 Bestari.
Hari tu juga dapat buku teks dan bayar yuran.
Masa ni dia terkejut tengok banyaknya buku Ibu..
Sekolah darjah 1 tak sama ye dengan pra.
Ibu pun jenuh membalut buku teks, tagging nama lagi.
Macam-macam juga pesan cikgu masa taklimat.
Hari permulaan sekolah 3 Januari 2017.
Alhamdulillah ok juga.
Semangat. Kami dibenarkan bersama sewaktu perhimp…

Majlis Pembukaan Butik Feedmilk Shah Alam ~ SelamberSelak

Assalamualaikum..
Pada 4 Februari baru ni, Lynda dapat jemputan ke  Majlis Pembukaan Butik Feedmilk di Shah Alam. Butik Feedmilk adalah butik pakaian menyusu untuk ibu-ibu moden. Dengan hashtag #SelamberSelak, butik Feedmilk menyediakan  pelbagai pilihan pakaian menyusu untuk kemudahan dan keselesaan ibu-ibu. Terdapat pelbagai pilihan pakaian daripada Tshirt cotton  yang sgt selesa, kepada blause menyusu dan jubah ekslusif. Yang penting cantik dan selesa. Majlis bermula seawal jam 10 pagi dengan kehadiran jemputan,  pelanggan, Personal Shopper, agent. Puan Anys pemilik Feedmilk telah membuat perasmian butik  yang terletak di tingkat 1 dengan dekorasi putih dengan candelier yang cantik  serta susunan rak yang memang menggamit mata untuk membuat pilihan. Event hari itu ada menyediakan tawaran pembukaan  serendah RM1 bagi 100 pelanggan pertama yang mendaftar. Bayangkan butik full house tapi ibu dan baby steady je shopping. Kaum bapa pun steady je sebab ada disediakan  sajian kambing pan…

Makan-Makan di Seremban ~ Man TomYam

Assalamualaikum.. Dekat Seremban hari tu, semalam je kan.
Nak makan kat mana taktau.
Pusing town Seremban tapi byk Mall dengan Fast Food.
Call la boss Encik Hubby sebab dia orang Seremban.
Tanya dia mana makan best.
So dia suggest Man TomYam. Pegi Seremban makan restoran Siam. Hahaha.
Jadilah isi perut sebelum anak-anak buat hal nak tidur kan.
Almaklum siang tu excited nak mandi pool tak tidur siang kan.
Sila waze, Insha Allah jumpa.




Order tomyam, nasi goreng ikan masin,  Nasi goreng USA, nasi bujang.Sedaplah bagi range kedai siam. Recommended. Harga berpatutan. Nampak restoren gah mcm takut nak masuk tapi Insha Allah harga mampu milik. Tgk ramai makan siakap stim lah, siakap 3 rasa. Tapi makanan dia sedap.
Insha Allah akan ke Seremban lagi. Nak cari lauk salai pula. Tu kena pegi siang lah kan. kalau malam makan macam ni ok juga.. xoxo
Lynda Che Lah

Review ~ Bercuti di The Royale Bintang Seremban

Assalamualaikum..
Post tunggak lama.
Ni pegi cuti kat Seremban masa cuti Deepavali rasanya.
Kebetulan cuti sambung tapi malas nak jalan jauh.
Tgk Kak Yati share gambar kolam cantik kat IG, terus DM Kak Yati.
Sekali dia bagitau, kolam cantik tu kat Seremban je.
Terus masuk web hotel The Royale Bintang dan book thru web je.
Harga thru web hotel memang berbaloi nak banding dengan harga  Booking.com.
Kitorg bertolak dalam tengah hari.
Dekat je kot Seremban kan. Betul-betul dekat tgh
bandar Seremban. tapi masa sampai Seremban, hujan..
Punah harapan anak-anak nak mandi pool. Masuk bilik dulu
rehat, nanti petang ada rezeki boleh mandi kolam.
btw semua bilik hadap pool.. itu yang best
Petang masih hujan.
Tapi gerimis je.
kesian ke anak-anak dah janji kan..
So mohlah kita mandi pool juga.
Air sejuk toksah cakap.
Cuaca mendung je tapi gerimis kadang-kadang.
Ngan Ibu Ayah berendam.
Hotel ni memang di lokasi strategik.
Dekat tengah bandar Seremban.
Atas bukit. So berangin je.
Memang sesuai nak …

Happy Birthday Nur Arianna Hani

Assalamualaikum..

Selamat bulan Februari..
Blog mungkin akan kembali bernafas.
Insha Allah, doakan saya diberi segala kelapangan.
Bulan Februari, bulan sibuk di ofis.

Btw, post khas untuk the one and only anak buah Maklong (for this while)
Selamat Hari Lahir yang Ke 8 tahun Nur Arianna Hani..
Dia dah pandai baca, so pls Papa Mama bagi dia baca blog Maklong ;p

Semoga dipermudahkan semua.
diberi kesihatan yang baik.
Teringat dia dulu masa kecil selalu sakit keluar masuk wad.
Sekarang Alhamdulillah sihat dan aktif.
TQ sebab selalu tolong jaga Qhalif dan bantu Qoid buat homeworks.
Gambar Maklong amik dr IG je..
Ok kerlasss dah ada IG..hehe..

Anak perempuan lain lah kan..
Suka bercantik-cantik.semua barang pandai jaga.
Barang Maklong pun suka..hehe..

Happy birthday Yana!
xoxo

Lynda Che Lah