Skip to main content

Baju Menyusu FeedMilk #SelamberSelak


Sticky post
Pentingnya baju menyusu!
Berubah sebelum AURAT TERDEDAH !
TAK MALU KE NAMPAK AURAT SEMASA MENYUSU?
 

Review baju menyusu , luahan seorang ibu selepas jumpa dengan Baju Menyusu Feedmilk #selamberselak

So, ada beberapa perkara yang saya kena ambil berat pasal pemilihan baju menyusu ni. Soal breastfeeding friendly, soal praktikal, design, cutting (harus tutup aurat & loose cut) & tahap keselesaan. 

Yup! Ciri-ciri ini sangat penting tau. Sebab bila dah jadi ibu rasa macam dunia saya berputar 360 darjah!
Betul tak?.Semua dah tak sama macam dulu. Mana nak kejar masa siapkan itu ini. Mana dengan anak menangis nak menyusu, merengek nak itu ini. 

Haha… kadang rasa macam hantu kak limah dah rupa diri. Kalau pakai baju biasa yang bukan versi breastfeeding friendly lagi menyusahkan kerja. Bertambah kelam kabut. Anak dahlah jenis lambat sikit bagi susu, mau meraung macam kena pukul. Kalau dekat rumah takpe lagi, kalau dekat luar? Boleh bayangkan tak? Huhu…stress tau.

So, pemilihan baju menyusu sangatlah penting. Lagi bagus kalau baju kita itu menyenangkan kita menyusukan anak di kawasan awam.
Bila ibu selesa, Insha Allah anak pun selesa. Dan paling penting, lebih praktikal & mudah.

Ok..balik pada topik entri ni iaitu Review tentang baju menyusu .
Bila banyak sangat situasi2 “tak terduga” boleh jadi time nak susukan anak dekat luar, so baju menyusu dah jadi satu kewajipan dekat saya. Setakat ada baju menyusu saja tak cukup. Tak boleh main rembat je mana2 baju menyusu. Kena ambik kira jugak kriteria lain. 

Kalau jenis yang ada zip, berapa panjang bukaan zip tu. Ada setengah baju, panjang zip tak cukup sampai bawah dada tau. Susah juga nak menyusukan anak sebab bukaan tu pendek.   
Kadang design dah cantik, ada hidden zip tapi design bahagian dada kecik. 
Cutting kecik bawah ketiak, so..tetap rasa tak selesa nak menyusu. Tak selesa nak pangku anak masa dia nak breastfeed. 

Ni antara pengalaman yang pernah saya lalui bila salah pilih baju untuk menyusu.
Tapi ni time awal2 baby sy lahir dulu la. Time tu main beli jer. Baru first time jadi ibu kan.Mana nak tahu. Yang style butang pun saya beli jugak dulu. 

Sudahnya, susah nk susukan baby. Terkial2 nak buka butang sambil riba anak. 
Samalah yang jenis zip pun.  Haha…sebab panik tengok anak nangis macam apalagi
Haha..lawak bila ingatkan balik.

So..lepas daripada itu saya jadi lebih teliti nak pilih baju menyusu. Kalau korang tengok kat oversea..mostly diorang banyak guna baju2 yang jenis selak je. Senang nak BF baby dekat public.

Di Malaysia ni ada Butik Feedmilk yang SANGAT MENGUTAMAKAN setiap rekaan, 
keselesan dan teknologi yang dikeluarkan iaitu
#SelamberSelak technology, NOzip and NoButton
Baby pun taklah cedera. Terus jatuh cinta!

FEEDMILK dalam lebih 3 tahun dalam bidang online bisnes cukup untuk membuat kesimpulan bahawa ramai wanita dan para ibu yang menyusukan bayi mempunyai masalah besar dalam pemilihan pakaian yang sesuai ,cantik, up to date serta didatangkan dalam pelbagai saiz!

 Testimonial Pelanggan Feedmilk

Jom LIKE PAGE dan FOLLOW IG (FEEDMILK)




ALAMAT BUTIK :
Feedmilk Boutique - H50-1,

JalanSerai Wangi, M16/M,

Alam Avenue 2, 40200 Shah Alam. 

BUKA : SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk



*segala pembelian atau keterangan lanjut boleh

WhatsApp : 018 327 3092.

Website    : www.feedmilk.com


Alamat HQ: 
FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)

        No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
Seksyen 7,40000 Shah Alam,Selangor
                                            HOTLINE HQ : 03-33626516                                       
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…