Skip to main content

Qhalif Umar ~ 2 Tahun 8 Bulan

Assalamualaikum..

Dah banyak cerita pasal Qhalif Umar.
Hari ni genap 2 tahun 8 bulan.
Tu pagi tadi bebel dalam kereta.
Kejut abang bangun.
Dah macam orang tua.
Pandai cakap. Fasih dan petah.
Beza ngan abang dululah.
Pandai bebel.

Nakal, SubhanAllah..
Tak tau nak cakap.
Dia jenis kita marah atau tegur suh diam, buat muka tak bersalah.
Terkebil-kebil mcm good boy. Dok diam jap.
Tapi 2 minit je..Jap lagi start balik.
Urut dada je lah. Jegil biji mata pun takde hal.
Saya nak panjat, saya nak main.
Tak kisah Ibu atau Ayah nak marah pun.

Selalu dtg belakang, debik abang atau smack down abang.
Dia masih tak faham rasa sakit pukul orang agaknya.
so, dia tak kisah.
tapi kalau abang buat dia, boleh tahan juga nangis.

Kalau time marah abang, dia akan buat muka innocent pastu cakap
'Betul tu Ibu' - ko rase??

Makan so far ok, pilih juga tapi masih makan nasi.
Suka makan sayur. Hijau macam sayur pakchoy dan kangkung.
Lobak merah pun suka, macaroni atau spageti carbonara pun suka.
Janji nak makan.

Bergambar pun suka, tp tak macam abang suka selfie.
So far semua ok, sekarang tgh selsema dan batuk.
Harap cepatlah baik dan tak serius.xoxo
 
 
Lynda Che Lah

Comments

  1. tak lame lagi da 3 tahun kan , moga mmbesar dengan sihat :)

    ReplyDelete
  2. kejap je dah besra dah anak2 akk. Lamanyaaa tak masuk sini blogwalking huuu

    ReplyDelete
  3. kan Eka.
    nak ngedate Eka je masih x sempat

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…