Skip to main content

Minyak Herba Asmak ~ Penawar Asma, Batuk dan Selsema

Assalamualaikum..

Terdapat segelintir kanak-kanak dilahirkan dengan masalah pernafasan atau Asma dan sering mengalami masalah batuk dan selsema terutama sewaktu musim sejuk (hujan) dan menyukarkan mereka bernafas dan tidur.
Video di bawah sy kongsikan tentang 5 petanda awal penyakit Asma.
Penyakit Asma disebabkan oleh masalah paru-paru dan menyukarkan sesetengah kanak-kanak bernafas.
Namun penyakit ini boleh diubati dan diatasi dengan pelbagai cara moden.
Kebanyakan ibu bapa menggunakan inhaler dan pengambilan gas secara berkala.
Apa kata kita cuba alternatif lain dengan Minyak Herba Asmak keluaran Syarikat Bumiputra>
Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd.


Minyak ini dihasilkan dengan kajian lanjut oleh MHAM untuk membantu mengatasi masalah asma yang
dihadapi oleh segelintir kanak-kanak di Malaysia.
Selain itu, minyak ini boleh dipelbagaiguna antaranya sebagai sapuan digigit serangga,
malah berkesan untuk kembung perut, sakit kepala kerana sifatnya yang berangin.

 

Model cilik Ibu. Qoid dan Qhalif memang kadang-kadang selang 2 bulan diserang selsema.
Sebab cuaca siang yang agak panas, kemudian sebelah malam yang amat sejuk.
Menggunakan Minyak Herba Asmak ni membantu mereka bernafas dengan baik sewaktu tidur.
Dan Alhamdulillah, selsema tak berlarutan lama.

Bagaimana nak dapatkan minyak ni? Minyak Herba Asmak ini dijual oleh ejen terpilih yang dilantik.
Jadi kita kena pastikan dapatkan stok yang original daripada mereka.
Atau mungkin anda nak jadi ejen yang membantu rakan-rakan lain.
Bagi yang berminat boleh ke link di bawah.

Hotline MHAM : 019-970 8897
Instagram : IG MHAM
Youtube : MHAM
 
Mungkin ini boleh jadi penawar bagi masalah Asma anak-anak kita.
Sebagai salah satu ikhtiar kan.
Walaubagaimanapun, sebarang komplikasi lanjut masih 
perlu dirujuk pada pakar perubatan. Ini antara jalan mencari 
kemudahan dan ikhtiar membantu mereka yang memerlukan.❤

Lynda Che Lah


Comments

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…