Skip to main content

Hari Kecemerlangan Sekolah ~ Qoid Dah Habis Pra

Assalamualaikum..

Semalam dapat jemputan ke sekolah untuk Majlis Hari Kecemerlangan dan Graduasi Sekolah.
So hantar Qoid pegi sekolah dulu utk persediaan. Masuk opis kejap.
Pastu patah balik amik Mama, Qhalif dan Yana.
Encik Hubby tak berkesempatan nak datang sebab tugas di Labuan.

Ni masa sampai Qoid tgh beratur tunggu perarakan masuk.
Lepas nyanyian Negaraku dan ucapan semua, bermula semua upacara.
Hari ni kira hari graduasi Qoid.
Dari Pra Sekolah nak ke Darjah 1 tahun depan.
Kejap je kan masa berlalu.
Alhamdulillah, pencapaian amat baik.
Dah pandai membaca, suka mengeja.
Matematik pun dah pandai tambah.
Lepas tu Ibu still kena tunggu sebab dapat kejutan.
Qoid dapat anugerah matapelajaran terbaik bagi subjek Dunia Sains dan Teknologi.
Ada nama dia dalam buku aturcara.hehe..
As usual, Ibu hati tisu.
Itu pun nak sebak bagai.haha
WhatsApp Encik Hubby bagitau.
Dia pun seronok. Sedih tak berada di sisi.
Oklah tu pencapaian.
Ibu Ayah tak harap apa-apapun.
Janji dapat belajar dengan baik dan dipermudahkan.
 
 
Dengan kawan baik. Irsyad.
Irsyad pun dapat anugerah.
tapi Irsyad baru 5 tahun, so tak bersama lah di sekolah
kebangsaan nanti.
takpe, cari kawan baru pula.

Banyak yang Qoid belajar sebenarnya kat sini.
Dan perubahan besar memang ada dalam diri dia.
Nanti  buat post khas utk Qoid.
Tunggu Ayah balik belanja beli hadiah penghargaan dr Ibu Ayah.

Semoga perjalanan di sekolah kebangsaan tahun depan
dipermudahkan dan lancar.
Ibu berdebar juga dengan situasi atau budaya sekolah sekarang.
tapi kita doakan terbaik untuk anak-anak dan
Allah jualah tempat sebaik-baik pergantungan.
Semoga anak-anak kita dilindungi dan dipermudahkan.xoxo❤

Lynda Che Lah


Comments

  1. Alhamdulillah.. smoga terus berjaya di masa depan.. memang kt akan hapoy sgt kan dgn apa2 pom pcapaian drp anak kita

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…