Skip to main content

Senangnya Beli Topup Di Maybank2U

Assalamualaikum..

Sekarang ni nak keluar beli Topup fone pun malas.
Kalau kedai serbaneka dekat oklah.
Kalau dah malam kehabisan kredit atau kuota internet lagi lah malaskan.

Sebenarnya dah senang lah sekarang.
Dengan Maybank2U dah boleh beli Topup fone ni.

Memula korang Log In la M2U korang.
Then pilih tab Buy Online > Prepaid top up with PIN  then boleh tgk step dibawah:

 Pilih Telco korang.
 Kemudian pilih berapa amaun yang dikehendaki.
 Masukkan No. Telefon korang dan request TAC
Dah dapat TAC, bolehlah confirmkan payment korang. Make sure la akaun cukup duit :)
 

Lepas tu korang akan dapat SMS siap dengan no PIN untuk topup. So senang kan.
Tak payah pergi 7E, atau Epay untuk beli topup.
Pada saya cara ni mudahlah.
Kalau dah mudah, so boleh guna kan..
xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. hehehe..

    saye rase better pergi ke instant top up tu..
    ada menu yang untuk kita memudahkan urusan topup kita ni..
    kita boleh favourite kan no henpon kita untuk topup...
    no henpon suami pon kita leh favourite..
    lepas dah favouritekan,dah jadi mudah untuk topup...
    tak payah nak request tag lagi dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. instant topup bukan semua TELCO ada Ina.
      Macam sy pakai Umobile dengan No 018 kena beli pakai PIN.
      Instant amount besar.
      Dengan PIN boleh tgk bajet hehe

      Delete
  2. haha..ye ke..
    mane le awok tahu..gune pon maxis saje..

    :p

    ReplyDelete
  3. Aida sekian lama memang beli online.
    Cepat.
    Tepat.

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…