Skip to main content

Syawal 2016

Assalamualaikum..

Raya ke10 baru nak update cerita raya..
Oklah sebagai kenangan anak-anak..

Raya tahun ni sepatutnya turn Encik Hubby..
Tapi sebab Ma dan Ayah nak balik Besut pada raya pertama tu..
so kita raya ngan Ma Ayah dulu..

Tahun ni Angah takde sbb beraya kat Melaka..
Pagi raya kitorg masak nasi lemak..hehe..
Lain sikit..Janji kenyang..Sebab Ma Ayah nak bawak bekal..
 
 Tahun ni byk warna emerald green and royal blue kot kan..
I'olls kaler pinky tahun ni..
Ni memang redha abis lah hero kesayangan sy..
Kisahnya sebab masa balik Besut hari tu terberkenan dengan kain kaler ni..
So decide buat baju raya.. Encik Hubby pun ok.
Pastu masa beli baju Melayu dorg, sy pergi beli sorang..
Bila balik try n test, muka memasing senyum sumbinglah kan..
Encik Hubby kata redha je lah..Si Qoid mengamuk taknak pakai..
Qhalif pun sama..
Tapi pagi raya, I tetap lah menang kan..
Takde korg beraya la pakai Tshirt ngan Jeans je kalau taknak pakai ni..
Lepas beraya umah Nenek Atok, Ma Ayah gerak balik Besut. 
Kitorg balik Teluk Pulai..
Lagi suprised smpi Teluk Pulai..
Kaler sama semua..haha..
Tu lah..semua pakat nak rahsia colour sekali boria dah pagi raya..
 
Ni shot ke berapa puluh taktau..
Sebab ada yg tinggal kening la..
tutup muka la..macam-macam bila ramai..


Salam Aidilfitri korang..
Maaf Zahir Batin..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…