Skip to main content

Qhalif Umar ~ 2 Tahun 3 Bulan

Assalamualaikum..

Lama tak update pasal anak-anak..
Hari  ni Qhalif Umar 2 tahun 3 bulan.
Pandai apa?
Semua pandai..
Bebel..cakap pandai..Kalau bercakap siap muncung bagai..
Herot berot mulut..
Qhalif cakap lebih awal dr abang..Dan butir cakap pun lebih jelas..
So setiap anak ada perkembangan masing-masing.
Kuat menyusu dan kurang makan. Tapi kalu nak makan banyak juga.
Suka mee, bihun, pasta dan maggi..
Kalau makan kat kedai dia pilih makan nasi goreng.
takpe pedas pun tetap makan..
Suka makan sayur..ulam-ulaman..
Nakal dan buli abang.. Ni obvious.. Sbb dia suka jerit macam dibuli.
Padahal dia jerit utk tarik perhatian..
Bila kita aware tgk rupanya abang dah mengalah dah..
Tapi sama je dua-dua tak boleh lebih kurang..
Pandai mengadu juga macam abang..
Suka menconteng.. Abis dinding rumah ngan lantai..
Berkuburlah dulu hasrat nak pasang wallpaper cantik-cantik..
Manja Onny dan of coz la Kesayangan Tok Ayah..
Ngan Ayah pandai minta main geletek-geletek..
Kaki drift kalau naik push car dia..
Abis lintang pukang org jalan kalau dia tgh main 
pushcar takut kena langgar kaki..
Sakit tau dik! haha...
 
Semoga terus membesar sihat dan bijak.. 
Beroleh kemudahan dan keberkatan..
Ibu Ayah sayang Qhalif..xoxo

Lynda Che Lah


Comments

  1. bercakap siap herot berot mulut tu yang tak tahan...hahaha...

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…