03 June 2016

Qhalif Umar ~ 2 Tahun 3 Bulan

Assalamualaikum..

Lama tak update pasal anak-anak..
Hari  ni Qhalif Umar 2 tahun 3 bulan.
Pandai apa?
Semua pandai..
Bebel..cakap pandai..Kalau bercakap siap muncung bagai..
Herot berot mulut..
Qhalif cakap lebih awal dr abang..Dan butir cakap pun lebih jelas..
So setiap anak ada perkembangan masing-masing.
Kuat menyusu dan kurang makan. Tapi kalu nak makan banyak juga.
Suka mee, bihun, pasta dan maggi..
Kalau makan kat kedai dia pilih makan nasi goreng.
takpe pedas pun tetap makan..
Suka makan sayur..ulam-ulaman..
Nakal dan buli abang.. Ni obvious.. Sbb dia suka jerit macam dibuli.
Padahal dia jerit utk tarik perhatian..
Bila kita aware tgk rupanya abang dah mengalah dah..
Tapi sama je dua-dua tak boleh lebih kurang..
Pandai mengadu juga macam abang..
Suka menconteng.. Abis dinding rumah ngan lantai..
Berkuburlah dulu hasrat nak pasang wallpaper cantik-cantik..
Manja Onny dan of coz la Kesayangan Tok Ayah..
Ngan Ayah pandai minta main geletek-geletek..
Kaki drift kalau naik push car dia..
Abis lintang pukang org jalan kalau dia tgh main 
pushcar takut kena langgar kaki..
Sakit tau dik! haha...
 
Semoga terus membesar sihat dan bijak.. 
Beroleh kemudahan dan keberkatan..
Ibu Ayah sayang Qhalif..xoxo

Lynda Che Lah


1 comment:

  1. bercakap siap herot berot mulut tu yang tak tahan...hahaha...

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...