Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

Birthday Qoid & Qhalif..

Assalamualaikum..

Cerita untuk kenangan anak-anak..
Tahun ni sambut birthday Qoid dan Qhalif sekali..
Sebab kesian tetamu 2 kali nak berulang ke rumah..

Tapi Qoid tahun ni dapat sambut kat sekolah sebab kebetulan Hari Isnin tu 15 Februari.
Ibu gigih buat kek coklat sebab semua bakers bz hari tu..
Buat goodies bag untuk schoolmates Qoid..
Then kita sambut kat sekolah..

Pastu kita combined terus birthday Qoid, Qhalif & Yana 27 Februari.
Ni buat kat rumah je..
Menu masa tu Asam Pedas Tulang, pastu seriusly tak ingat..wahahahaha..
Family members je pun datang..



Masa ni Qhalif blur juga lah bila org nyanyi lagu birthday..
Tapi sekarang nampak kek sikit happy birthday to you Qhalif..

Hadiah as usual..
Pakej ayah boleh main, Papa boleh main, Poksu boleh main..

Insya Allah..Semua didoakan sihat dan baik-baik belaka..
Kadang bukan apa.. kita cuma nak berkumpul ramai-ramai..
Makan-makan..sembang-sembang..
Sebab semua orang sibuk dengan urusan masing-masing..
So hanya waktu begini lah berkum…

Bertukar Jabatan...

Assalamualaikum..

Actually citer lama..
tahun lepas bulan September..
masa cuti kena Chiken Pox..
dapat berita pertukaran serta merta ke Jabatan Kewangan..
Jabatan idaman hati sejak dulu..
Sebab apa kata idaman hati? Sbb sy belajar bidang tu..
So akhirnya..dapat berkhidmat di tempat yang sepatutnya..

Hampir 7 tahun di jabatan lama..Banyak juga belajar..byk juga cabaran.
Dapat tau pun dr WhatsApp group.. terus call ofismate sebab tak percaya..
Waktu tu masih bercuti MC dan sambung jaga Qoid dan Qhalif..
Surat takde depan mata.Cuma ada gambar.. Lepas tu terduduk juga..
Sebab macam tak percaya..Rupanya..reshuffle besar-besaran..

Disebabkan masih bercuti so sy buat taktau je la..
Tarikh lapor diri 1 Sept 2015. Tp sy cuti sampai 4 September..
Tapi bos jabatan baru minta sgt saya lapor diri sebab nak tgk bakal staff dia..
Dengan parut cacar tak abis lagi. maka jejaklah kaki ke ofis baru..

Alhamdulillah semua ok..
Mohon penangguhan sampai 13 Sept untuk sy langsaikan
segala urusan tugas di ja…

Anak-Anak Masuk Sekolah

Assalamualaikum..
Ni memang cerita peram..tp nak share juga sbb blog ni pun untuk anak-anak nanti..

Tahun ni Arianna masuk Darjah 1. Besar dah anak buah Maklong..Mcm tak percaya..
Tapi Alhamdulillah..hari pertama dia seronok dan syukur tiada drama berlaku..
Tapi biasalah kita as parents kan..
Semua nak the best..Adik ngan Shah pun macam tu..
Qoid pun tukar sekolah baru..
Masuk Pra sekolah instead of sambung Pra Tahfiz di Little Caliphs..
Saja nak dia adapt dengan alam persekolahan sebenar..
dan belajar di sekolah utk perkara baru dan lain.
Kat Pra sekolah belajar mengeja menggunakan suku kata instead of Phonics..
So, kita nak dia biasa perbezaan tu..
Qoid balik sekolah pun naik bas..Hehe..
Tak terkejar Ibu nak pegi jemput kat sekolah..
Biarlah dia berdikari..Senang sikit..
Kemudian belah petang Qoid pegi mengaji..
Dia dah start mengaji Muqaddam..
Dan sekarang Alhamdulillah..Ok semuanya..
Walaupun kadang mengelat..tp rajin juga dia pergi.
Dan so far dia seronok sebab ada aktiviti tam…

Beli Stroller - Aldo Compatto

Secara Ringkas
Baby Stroller kategori wajib ada untuk keluarga yang kaki travel kerana Aldo Compatto ini boleh dibawa kedalam kapal terbang.
Selain itu, jika anda tidak mahu kereta anda sempit disebabkan baby stroller. Aldo Compatto jawapannya.


Reka bentuk yang Super-Compact dan ringan (52x44x18cm bila dilipat), empat  tayar, buka dan lipat boleh dibuat dengan satu tangan, seat boleh laras dan fabrik boleh dibuka   dan dibasuh.
Kurang kedalaman tempat duduk berbanding baby stroller yang standard, sedikit   beralun jika diatas permukaan yang kasar dan bakul shopping yang kecil.
Analisa
Rekaan baby stroller ini adalah hampir sama dengan jenama terkemuka Babyzen YOYO. Perbezaan ketara adalah kualitinya sedikit berbeza terutama fabriknya dan frame stroller. Akan tetapi ianya masih berbaloi dimiliki kerana harganya juga jauh lebih murah dan masih boleh lipat dan buka dengan satu tangan.

Walaupun kualitinya sedikit…

Happy 7th Anniversary

Assalamualaikum..
7tahun yang penuh cerita.. Penuh suka duka.. Penuh perkongsian..kesedihan..keriangan dan kegembiraan.. Penuh susah payah.. Dan syukur.. Kami bisa harungi nya bersama hingga hari ini.. Semoga terus bisa.. Dan ketemu di Jannah...
 Suprise delivery from hubby.. TQ I Love You Too..
Lynda Che Lah