Skip to main content

Refund Rayani Air ~ Entah Dapat Entah Tidak

Assalamualaikum..

Kecoh sekejap kan 2-3 minggu lepas Rayani Air yang baru beroperasi mengantung servis mereka selama 2 bulan. Then DCA pula keluar surat penggantungan sementara Rayani Air selama 3 bulan..Ofis kat Shah Alam tutup terus rasanya..

Ramai tau kot masalah Rayani Air ni..Dan kami antara yang terkena la..Actually Hisham yang beli tiket Rayani Air nak balik Besut bulan Mac hari tu.Citer balik Besut ntah bila nak update..huhu..

Saya belikan tiket Rayani Air online masa bulan Februari.. 1 flight je pegi KB utk tarikh tu..jam 5 petang..harga RM70.00. Banding dgn harga Air Asia masa tu RM120.00. Pastu kena bayar dengan kredit kad je..So..tolonglah adik kan..Belikan..

Kami semua balik Besut naik kereta..So tunggu Hisham landing lah kat KB nak pegi makan ramai-ramai..tp pagi tu dapat WhatsApp dalam group dia cakap flight kol 5 dia retime pukul 8.30mlm..Lepas tu tak sampai setengah jam hantar retime pukul 1.30pagi..Mau tak amuk dia..So Hisham pegi cutomer service.. Sampai customer service terus flight cancelled..


So..Hisham terus minta refund.. Isi form bagai pastu suh tunggu 30 hari.. tapi kalau ikut skrg dah 30hari la..Habuk pun takde..Saya emel tanya..dia cakap tunggu 90 hari dr tarikh refund.. Dah pula..tapi dengarnya..memang kebanyakan customer yang minta refund tak dapat refund. Ada yang amount ribuan ringgit..Entahlah..

Tapi the management pls do something..Ni aniaya namanya..Buat konsep syariah compliance should tau sikit pasal syariah dan halal haram duit korang amik tu..ke tak tau? Main-mainkan syariah compliance yang suci murni ni untuk tarik customer dan tebalkan poket..Saya takkan berdiam diri lah..Kita bagi lagi masa 90 hari..kalau tak kena lah buat yang sepatutnya..

Bukan taknak support tapi last-last..memang kita akan jadi mangsa..So..baliklah juga kat Kapal Terbang Tony..hihi..
xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Aritu katanya diorang ada duit n nk refund balik. Pergh nyirap kot bila dah book dah tggu pastu cancelled. Buatnya org yg memang urgent nak balik tak ke haru

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…