21 April 2016

Refund Rayani Air ~ Entah Dapat Entah Tidak

Assalamualaikum..

Kecoh sekejap kan 2-3 minggu lepas Rayani Air yang baru beroperasi mengantung servis mereka selama 2 bulan. Then DCA pula keluar surat penggantungan sementara Rayani Air selama 3 bulan..Ofis kat Shah Alam tutup terus rasanya..

Ramai tau kot masalah Rayani Air ni..Dan kami antara yang terkena la..Actually Hisham yang beli tiket Rayani Air nak balik Besut bulan Mac hari tu.Citer balik Besut ntah bila nak update..huhu..

Saya belikan tiket Rayani Air online masa bulan Februari.. 1 flight je pegi KB utk tarikh tu..jam 5 petang..harga RM70.00. Banding dgn harga Air Asia masa tu RM120.00. Pastu kena bayar dengan kredit kad je..So..tolonglah adik kan..Belikan..

Kami semua balik Besut naik kereta..So tunggu Hisham landing lah kat KB nak pegi makan ramai-ramai..tp pagi tu dapat WhatsApp dalam group dia cakap flight kol 5 dia retime pukul 8.30mlm..Lepas tu tak sampai setengah jam hantar retime pukul 1.30pagi..Mau tak amuk dia..So Hisham pegi cutomer service.. Sampai customer service terus flight cancelled..


So..Hisham terus minta refund.. Isi form bagai pastu suh tunggu 30 hari.. tapi kalau ikut skrg dah 30hari la..Habuk pun takde..Saya emel tanya..dia cakap tunggu 90 hari dr tarikh refund.. Dah pula..tapi dengarnya..memang kebanyakan customer yang minta refund tak dapat refund. Ada yang amount ribuan ringgit..Entahlah..

Tapi the management pls do something..Ni aniaya namanya..Buat konsep syariah compliance should tau sikit pasal syariah dan halal haram duit korang amik tu..ke tak tau? Main-mainkan syariah compliance yang suci murni ni untuk tarik customer dan tebalkan poket..Saya takkan berdiam diri lah..Kita bagi lagi masa 90 hari..kalau tak kena lah buat yang sepatutnya..

Bukan taknak support tapi last-last..memang kita akan jadi mangsa..So..baliklah juga kat Kapal Terbang Tony..hihi..
xoxo

Lynda Che Lah

1 comment:

  1. Aritu katanya diorang ada duit n nk refund balik. Pergh nyirap kot bila dah book dah tggu pastu cancelled. Buatnya org yg memang urgent nak balik tak ke haru

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...