26 April 2016

Hari Sukan Anak-Anak 2016

Assalamualaikum..

Cerita anak masuk sekolah baru pun tak update lagi..hihi..
dah update terus cerita hari sukan.Takpe..
Tu kita citer slowly..
Tengah try balik ke track ngan blog ni..
Walaupun kesuntukan masa..

Hari Sukan Qoid dan Yana pada Ahad lepas..
Sebelum tu Jumaat Hari Sukaneka Qoid..
Ibu Ayah pergi dua-dua..
Excited sbb Qoid kata dia masuk acara bawa pundi kacang atas kepala..
Tapi biasalah..bila bekerja dalam pasukan mesti ada pro and kontra..
Team Qoid dapat no 4.. Oklah..dapat tupperware :)
Gambar bawah `coach' Qhalif sampaikan amanat..dia memang gitu..sibuk cari abang..
 
Kemudian kami bangun awal hari Ahad lepas..sebab Cikgu WhatsApp bagitau Qoid masuk acara larian..
Qoid ada bagitau dia kena bawa bendera..
tapi taktau rupanya dia ketua kontinjen..haha..
Tak bangga ke anak ketua kontinjen..
Nama kena sebut sebagai ketua kontinjen..
Dah kenapa bangga sgt sampai sebut ulang-ulang..haha..kesah ke jah..Anak I, blog I.. :p

Acara perbarisan lintas hormat kita amik video je..Kelakar dan terharu tengok anak sendiri kot dok sibuk tabik hormat kat depan tu..Walaupun cuma hari sukan sekolah..tapi as usual..Ibu hati tisu lebih..bergenang air mata tapi sorok takmo encik Hubby nampak..haha..
Tahniah untuk Cikgu sbb berjaya manage dorang berkawad walaupun kelam kabut lintang pukang..

Yana masuk rumah merah..Tun Fatimah kot ye nama rumah tu..
Yana masuk acara lari berhalangan..Memula dia cerita lari lompat pagar..
Tapi Maklong tengok alahai pagar comelnya..hehe..
Yana dapat tempat ketiga..Hadiah as usual..Tupperware :)
Lepas tu tunggu acara balapan..Qoid masuk larian 50m untuk umur 6 tahun..
Dia boleh lah berlari.
Kat rumah dia selalu bagitau..
Dia lumba lari tapi kadang-kadang bg kawan menang..adoila..
So kami datang support untuk dia buat the best lah kan..
Dan dia dapat tempat ke3..Oklah kan..Dapat lah gangsa..

Walau apapun..macam mana pun..Ibu Ayah, Mama Papa, Onny TokAyah bangga dengan korang..
Bangga dengan semangat juang korang..semangat berpasukan korang..semangat kesukanan korang..
Kalah menang adat dalam pertandingan..Itupun adat dan cabaran kehidupan..
Semoga kuat berjuang juga dalam pelajaran..dalam kehidupan..xoxo

Lynda Che Lah

5 comments:

  1. wah tahniah qoid! ketua kontinjen pulak tu...
    mmg kita mak mak ni akan bangga giler kalau anak kita dpt masuk acara dan jadi leader pulak tu...
    giler ke tak bangga? i feel u dear...

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Jom Bercuti di Ipoh ~ Heritage Hotel

Assalamualaikum.. Mood cuti-cuti kadang datang bila kita banyak kerja kat ofis, serabut dengan masa yang macam tak cukup. Kan? Tapi na...