Skip to main content

Hari Sukan Anak-Anak 2016

Assalamualaikum..

Cerita anak masuk sekolah baru pun tak update lagi..hihi..
dah update terus cerita hari sukan.Takpe..
Tu kita citer slowly..
Tengah try balik ke track ngan blog ni..
Walaupun kesuntukan masa..

Hari Sukan Qoid dan Yana pada Ahad lepas..
Sebelum tu Jumaat Hari Sukaneka Qoid..
Ibu Ayah pergi dua-dua..
Excited sbb Qoid kata dia masuk acara bawa pundi kacang atas kepala..
Tapi biasalah..bila bekerja dalam pasukan mesti ada pro and kontra..
Team Qoid dapat no 4.. Oklah..dapat tupperware :)
Gambar bawah `coach' Qhalif sampaikan amanat..dia memang gitu..sibuk cari abang..
 
Kemudian kami bangun awal hari Ahad lepas..sebab Cikgu WhatsApp bagitau Qoid masuk acara larian..
Qoid ada bagitau dia kena bawa bendera..
tapi taktau rupanya dia ketua kontinjen..haha..
Tak bangga ke anak ketua kontinjen..
Nama kena sebut sebagai ketua kontinjen..
Dah kenapa bangga sgt sampai sebut ulang-ulang..haha..kesah ke jah..Anak I, blog I.. :p

Acara perbarisan lintas hormat kita amik video je..Kelakar dan terharu tengok anak sendiri kot dok sibuk tabik hormat kat depan tu..Walaupun cuma hari sukan sekolah..tapi as usual..Ibu hati tisu lebih..bergenang air mata tapi sorok takmo encik Hubby nampak..haha..
Tahniah untuk Cikgu sbb berjaya manage dorang berkawad walaupun kelam kabut lintang pukang..

Yana masuk rumah merah..Tun Fatimah kot ye nama rumah tu..
Yana masuk acara lari berhalangan..Memula dia cerita lari lompat pagar..
Tapi Maklong tengok alahai pagar comelnya..hehe..
Yana dapat tempat ketiga..Hadiah as usual..Tupperware :)
Lepas tu tunggu acara balapan..Qoid masuk larian 50m untuk umur 6 tahun..
Dia boleh lah berlari.
Kat rumah dia selalu bagitau..
Dia lumba lari tapi kadang-kadang bg kawan menang..adoila..
So kami datang support untuk dia buat the best lah kan..
Dan dia dapat tempat ke3..Oklah kan..Dapat lah gangsa..

Walau apapun..macam mana pun..Ibu Ayah, Mama Papa, Onny TokAyah bangga dengan korang..
Bangga dengan semangat juang korang..semangat berpasukan korang..semangat kesukanan korang..
Kalah menang adat dalam pertandingan..Itupun adat dan cabaran kehidupan..
Semoga kuat berjuang juga dalam pelajaran..dalam kehidupan..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. wah tahniah qoid! ketua kontinjen pulak tu...
    mmg kita mak mak ni akan bangga giler kalau anak kita dpt masuk acara dan jadi leader pulak tu...
    giler ke tak bangga? i feel u dear...

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…