Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

Hari Sukan Anak-Anak 2016

Assalamualaikum..
Cerita anak masuk sekolah baru pun tak update lagi..hihi..
dah update terus cerita hari sukan.Takpe.. Tu kita citer slowly.. Tengah try balik ke track ngan blog ni.. Walaupun kesuntukan masa..
Hari Sukan Qoid dan Yana pada Ahad lepas..
Sebelum tu Jumaat Hari Sukaneka Qoid.. Ibu Ayah pergi dua-dua..
Excited sbb Qoid kata dia masuk acara bawa pundi kacang atas kepala.. Tapi biasalah..bila bekerja dalam pasukan mesti ada pro and kontra.. Team Qoid dapat no 4.. Oklah..dapat tupperware :) Gambar bawah `coach' Qhalif sampaikan amanat..dia memang gitu..sibuk cari abang.. Kemudian kami bangun awal hari Ahad lepas..sebab Cikgu WhatsApp bagitau Qoid masuk acara larian.. Qoid ada bagitau dia kena bawa bendera.. tapi taktau rupanya dia ketua kontinjen..haha.. Tak bangga ke anak ketua kontinjen.. Nama kena sebut sebagai ketua kontinjen.. Dah kenapa bangga sgt sampai sebut ulang-ulang..haha..kesah ke jah..Anak I, blog I.. :p
Acara perbarisan lintas hormat kita amik video je.…

Happy 5th Birthday Blog!

Assalamualaikum.. Selamat Hari Jadi Blog.. 5 tahun penuh cerita.. Tapi tahun yang blog x berupdate.. Jom aktif balik..xoxo

Refund Rayani Air ~ Entah Dapat Entah Tidak

Assalamualaikum..
Kecoh sekejap kan 2-3 minggu lepas Rayani Air yang baru beroperasi mengantung servis mereka selama 2 bulan. Then DCA pula keluar surat penggantungan sementara Rayani Air selama 3 bulan..Ofis kat Shah Alam tutup terus rasanya..
Ramai tau kot masalah Rayani Air ni..Dan kami antara yang terkena la..Actually Hisham yang beli tiket Rayani Air nak balik Besut bulan Mac hari tu.Citer balik Besut ntah bila nak update..huhu..
Saya belikan tiket Rayani Air online masa bulan Februari.. 1 flight je pegi KB utk tarikh tu..jam 5 petang..harga RM70.00. Banding dgn harga Air Asia masa tu RM120.00. Pastu kena bayar dengan kredit kad je..So..tolonglah adik kan..Belikan..
Kami semua balik Besut naik kereta..So tunggu Hisham landing lah kat KB nak pegi makan ramai-ramai..tp pagi tu dapat WhatsApp dalam group dia cakap flight kol 5 dia retime pukul 8.30mlm..Lepas tu tak sampai setengah jam hantar retime pukul 1.30pagi..Mau tak amuk dia..So Hisham pegi cutomer service.. Sampai customer s…

Demam Cacar @ Chicken Pox

Assalamualaikum..
Kisah lama..tapi nak upload sbg kenangan dengan anak-anak..Kisah ni jadi 17 Ogos kalau tak silap.
Sy dijangkiti cacar air hari last Aidilfitri..Memang lama dah lah sangat kan..Malam tu buat makan-makan kat rumah last raya.. Pagi tu tgk kat tangan ada bulatan berair.. tp bdn masih ok dan sihat. Then hari Ahad mula tumbuh cacar dengan banyak.. Terus pegi klinik dan doctor sahkan cacar air..So..malam tu dah start gatal satu badan dan sgt tak selesa..Qhalif pula malam tu meragam macam tau Ibu sakit..Nak berdukung je dan xmo tido dgn ayah..
Pagi tu decide..hantar dorang 2 beradik ke rumah Onny sbb sy taknak berjangkit dgn dorang..Kesian..tp itu juga antara episod sukar buat kami semua sbb inilah kali pertama saya tak bermalam dengan dorang. Kali pertama membiarkan dorang bermalam di rumah Mama.. Hari ke3 bdn mula demam dan sy memang tak larat. Dalam mulut penuh ulser smpi tak boleh telan liur. Encik Hubby carikan ubat sakit mulut dan tekak..lepas makan terus boleh telan …

Hari Ini

Assalamualaikum..

Pagi ni dr rumah.amik cuti kecemasan sbb ma bw Ayeed interview aviation school..lagpun Qoid x berapa sihat.. Best of luck Ayeed..Insha allah adalah sorg lagi pilot dlm family.. Cuba nak setelkan reset gambar utk draft post yg bersusun..nak kembali aktif.. Nak cerita tentang kehidupan dan kerjaya yang bertukar.. Akhirnya impian jadi nyata..Allah kata jadi maka jadila cuma cepat atau lambat.. So mestila nak abadikan dlm blog kesayangan ni so esok lusa dah pencen blh baca balik kehidupan lalu kita.. Cuma terkilan..lambat update besday anak-anak.. Akan update utk kenangan dorg..
Till next post..TQ kwn2 blog yg masih kekal disini..xoxo
Lynda Che Lah

Kembali..

Assalamualaikum...
Tangan dah gatal..dr tadi dok tengok..buka tutup.. dan decide..tulis sikit.. Insha Allah.. Biarlah citer basi pun..nak tulis juga..
Lynda Che Lah