09 December 2016

Femilac Terbukti Berkesan


Sticky Post

BUKTI SAH 
Femilac Milk Booster yang TERBAIK membantu ibu menambah susu badan . 
Tambah susu badan anda demi kebaikan anak-anak!
Jom LIKE PAGE dan FOLLOW IG (FEEDMILK)




ALAMAT BUTIK :
Feedmilk Boutique - H50-1,

JalanSerai Wangi, M16/M,

Alam Avenue 2, 40200 Shah Alam. 

BUKA : SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk



*segala pembelian atau keterangan lanjut boleh

WhatsApp : 018 327 3092.

Website    : www.feedmilk.com


Alamat HQ: 
FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)

        No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
Seksyen 7,40000 Shah Alam,Selangor
                                                       HOTLINE HQ : 03-33626516                         

Femilac Milk Booster Dari Feedmilk


Sticky Post

BAJU BASAH KUYUP! SEBAB FEMILAC!

Mommies semua anak nak rasa susu meriah sampai melimpah ruah camni?
SUSU BERKHASIAT , BERKUALITI, PEKAT? TIDUR BAYI LEBIH BERKUALITI? 
Semua mommies mesti teringinkan situasi camnikan …apatah lagi miliki susu badan dan breastfeeding baby kita sampai 2 tahun kan?
Bayi sihat dan tak cepat lapar?


TOLAK TEPI SEMUA SUSU FORMULA! 
Susu ibu jauh lebih baik dianugerahkan oleh Allah S.W.T tiada tolok bandingnya.
Susu badan ibu terbukti membantu bayi melawan jangkitan dan membentuk bakteria baik dalam sistem pencernaannya.
 
Selain itu, bayi mendapat kesemua nutrien yang diperlukan untuk membesar dengan baik daripada susu anda, di samping mendapat perlindungan daripada bakteria berbahaya.
Ia membantu membentuk ikatan rapat di antara ibu dan anak, dan dapat membantu mengelakkan kemurungan selepas bersalin (meroyan).
Atasi semua tu dengan FEMILAC merupakan milk booster yang pertama bagi ibu-ibu bijak untuk menambah susu lebih meriah.

Ianya adalah mmg diperbuat daripada makanan sunnah!
Madu, Kurma,habbatus sawda,susu kambing
termasuk beberapa bahan utama terbukti untuk menambah susu badan iaitu 
Fenugreek, Alfalfa, Spirulina.

 

Malah, ia membantu meningkatkan seri wajah ibu selepas bersalin yang kusam dan pucat, serta semasa menyusu, kerana turut mengandungi Vitamin C danAquamin
Femilac ini semestinya Halal  dan ada KKM..tanpa ragu2 kerana ia memang dibuat di kilang Islam dan kilang ini mempunyai sijil Halal. So jangan risau.

Sekitar Majlis Perlancaran Femilac pada 22 Oktober 2016


Jom LIKE PAGE dan FOLLOW IG (FEEDMILK)




ALAMAT BUTIK :
Feedmilk Boutique - H50-1,

JalanSerai Wangi, M16/M,

Alam Avenue 2, 40200 Shah Alam. 

BUKA : SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk



*segala pembelian atau keterangan lanjut boleh

WhatsApp : 018 327 3092.

Website    : www.feedmilk.com


Alamat HQ: 
FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)

        No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
Seksyen 7,40000 Shah Alam,Selangor
                                                       HOTLINE HQ : 03-33626516                         

Baju Menyusu FeedMilk #SelamberSelak


Sticky post
Pentingnya baju menyusu!
Berubah sebelum AURAT TERDEDAH !
TAK MALU KE NAMPAK AURAT SEMASA MENYUSU?
 

Review baju menyusu , luahan seorang ibu selepas jumpa dengan Baju Menyusu Feedmilk #selamberselak

So, ada beberapa perkara yang saya kena ambil berat pasal pemilihan baju menyusu ni. Soal breastfeeding friendly, soal praktikal, design, cutting (harus tutup aurat & loose cut) & tahap keselesaan. 

Yup! Ciri-ciri ini sangat penting tau. Sebab bila dah jadi ibu rasa macam dunia saya berputar 360 darjah!
Betul tak?.Semua dah tak sama macam dulu. Mana nak kejar masa siapkan itu ini. Mana dengan anak menangis nak menyusu, merengek nak itu ini. 

Haha… kadang rasa macam hantu kak limah dah rupa diri. Kalau pakai baju biasa yang bukan versi breastfeeding friendly lagi menyusahkan kerja. Bertambah kelam kabut. Anak dahlah jenis lambat sikit bagi susu, mau meraung macam kena pukul. Kalau dekat rumah takpe lagi, kalau dekat luar? Boleh bayangkan tak? Huhu…stress tau.

So, pemilihan baju menyusu sangatlah penting. Lagi bagus kalau baju kita itu menyenangkan kita menyusukan anak di kawasan awam.
Bila ibu selesa, Insha Allah anak pun selesa. Dan paling penting, lebih praktikal & mudah.

Ok..balik pada topik entri ni iaitu Review tentang baju menyusu .
Bila banyak sangat situasi2 “tak terduga” boleh jadi time nak susukan anak dekat luar, so baju menyusu dah jadi satu kewajipan dekat saya. Setakat ada baju menyusu saja tak cukup. Tak boleh main rembat je mana2 baju menyusu. Kena ambik kira jugak kriteria lain. 

Kalau jenis yang ada zip, berapa panjang bukaan zip tu. Ada setengah baju, panjang zip tak cukup sampai bawah dada tau. Susah juga nak menyusukan anak sebab bukaan tu pendek.   
Kadang design dah cantik, ada hidden zip tapi design bahagian dada kecik. 
Cutting kecik bawah ketiak, so..tetap rasa tak selesa nak menyusu. Tak selesa nak pangku anak masa dia nak breastfeed. 

Ni antara pengalaman yang pernah saya lalui bila salah pilih baju untuk menyusu.
Tapi ni time awal2 baby sy lahir dulu la. Time tu main beli jer. Baru first time jadi ibu kan.Mana nak tahu. Yang style butang pun saya beli jugak dulu. 

Sudahnya, susah nk susukan baby. Terkial2 nak buka butang sambil riba anak. 
Samalah yang jenis zip pun.  Haha…sebab panik tengok anak nangis macam apalagi
Haha..lawak bila ingatkan balik.

So..lepas daripada itu saya jadi lebih teliti nak pilih baju menyusu. Kalau korang tengok kat oversea..mostly diorang banyak guna baju2 yang jenis selak je. Senang nak BF baby dekat public.

Di Malaysia ni ada Butik Feedmilk yang SANGAT MENGUTAMAKAN setiap rekaan, 
keselesan dan teknologi yang dikeluarkan iaitu
#SelamberSelak technology, NOzip and NoButton
Baby pun taklah cedera. Terus jatuh cinta!

FEEDMILK dalam lebih 3 tahun dalam bidang online bisnes cukup untuk membuat kesimpulan bahawa ramai wanita dan para ibu yang menyusukan bayi mempunyai masalah besar dalam pemilihan pakaian yang sesuai ,cantik, up to date serta didatangkan dalam pelbagai saiz!

 Testimonial Pelanggan Feedmilk

Jom LIKE PAGE dan FOLLOW IG (FEEDMILK)




ALAMAT BUTIK :
Feedmilk Boutique - H50-1,

JalanSerai Wangi, M16/M,

Alam Avenue 2, 40200 Shah Alam. 

BUKA : SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk



*segala pembelian atau keterangan lanjut boleh

WhatsApp : 018 327 3092.

Website    : www.feedmilk.com


Alamat HQ: 
FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)

        No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
Seksyen 7,40000 Shah Alam,Selangor
                                            HOTLINE HQ : 03-33626516                                       
 
 

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...