Skip to main content

Pengalaman Terbang dengan 2 Anak - Qoid & Qhalif

Assalamualaikum..

Kali ni mengada nak ikut juga encik hubby outstation..so ke Langkawi lah kita.
flight encik hubby dah set.so sy kena cr flight sendiri dengan 2 anak kecil.Qoid 5 tahun dah kira harga dewasa..Qhalif masih infant..
saya amik flight Air Asia yang paling last..tp standardlah AA kan..delayed.
tp ada bagusnya delayed ni sbb gate kat KLIA2 jauh-jauh semuanya.nti tu share lain..
Dah blh buat web check in awal-awal so smpi je terus pegi Imigresen..
senang..tunjuk boarding pass ngan IC je then scan bag.
Sy bw 2 hand luggage..Kelam kabut juga sbb Qhalif menangis nak ikut Onny yang hantar kitorg..
Haru..huhu..tp lps tu kejap je sbb pujuk dia turun eskalator.
Nak pegi gate kitorg tumpang buggy..jauh gate KLIA2.tp buggy separuh jalan je..jenuh juga jalan.Nasib baik Qhalif dah ok.

Sementara tunggu boarding.Nasib baikla dorg x meragam..
Masuk plane pun tarik perhatian ngan tunjuk majalahla..gambar kapal terbang..pastu bg makanan buat kunyah-kunyah.susu dah standby so Qhalif menyusu masa berlepas.kuranglah sikit ragam.
Qoid ok.byk soalan.bila gegar sikit langgar awan dia boleh tanya keluar api ke Ibu kapal terbang ni.haha..ko rase..
Debar jgn ckplah kan..Macam-macam terlintas.tp Allah tempat bergantung harap.
Dalam plane Qoid main Ipad while Qhalif lepas menyusu terus tidur.tp mmg automatic masuk plane kita ngantuk kot kan..
So mendarat smooth je ngan anak-anak behave dengan baik wlupun dah pukul 11.30 mlm..
Based on pengalamanlah kan..klu landing smooth mmg naiklah AirAsia..pilot akan try to touch down very smooth.tp naik MAS siapla ko masa touch down terhentak..Encik hubby pun cakap gitu.
Entry ni dah draft semalam tp hari ni br post..so 3rd day in Langkawi.
Tunggu hubby setel meeting nak g tour Langkawi jap..masih belum decide nak buat apa..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…