Skip to main content

Bercuti ke Shaftsbury Residences, Cyberjaya

Assalamualaikum..
Event sebelum Ramadhan.. bawa anak-anak sempena cuti sekolah. Takde ke mana. nak keluar dr Klang/Selangor mcm jenuh je kan..Lagipun..PD, Melaka full house..so jomlah kita pergi Cyberjaya je..Kali ni ajak MakNgah dan PakNgah ngan Kakak Arianna.. Sewa kat Shaftsbury Residences semalam je..Adalah apartment 2 bilik harga lebih kurang RM350++.. Jadilah.. Janji ada swimming pool ngan bebudak dapat tidur hotel..


Check in time masa tu pukul 2 petang. Kami sampai awal pukul 1 tgh hr. so bilik belum ready. Ni kat lobi.. Apalagi..tak sabarlah memasing.. dapat celup kaki pun jadilah..Pastu sementara tunggu bilik siap..kitorg g makan kat restoren sekitar Shaftsbury Square kat bawah je..Semua ada kat situ..Macam-macam restoren dan bank.


Check in pukul 2..naik bilik tingkat 13 ke 16 ye.. Tak ingat.. Tapi security amat ketat sebab nak masuk lif pun pakai access card.. Oklah selamat kan.. Ada 2 bilik..ada ruang tamu..ada 2 bilik air..ada dining hall..ada kitchen yang lengkap dengan microwave, peti ais, stove masak, cerek air, pembakar roti dan utensils lain macam kuali, periuk, sudu, pisau, pinggan mangkuk dan gelas. Pagi breakfast masak sendiri tu..hehe


Dah lepas asar.. turun mandi pool dan kena paw kat vending machine ni. Vending machine ni bukan setakat ada air..ada snacks mcm chipmores..snicker tp harga ya ampun..Mahal! tp tengoklah bebudak tu..sambil mandi mengendeng Ibu, Ayah, Mama beli snacks...Adalah abis dekat RM40..huhu

Malam tu kami makan di Tappers, Shaftsbury Square..Nanti share gambar.. sbb kebanyakan gambar kat Angah.. Okla..sekali-sekala bawa anak-anak jalan-2jalan. yang penting dorang happy je..kita pun happy kan.. Tak kisahlah jauh ke dekat ke..janji spend time..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Bestnyaa..sbb aprtmt tu pun nampak baru n bersih..yup betul tu lynda..yang penting anak-anak happy..

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…