Skip to main content

Aidilfitri 2015

Assalamualaikum..
Baru nak update cerita raya..Last week cuti kecemasan Qoid demam panas..
so..sibuk sikit bila masuk ofis..
Tahun ni turn raya Kg Kuantan..Kampung saya..Kampung lah sgt..hehe..
Tgh hari lepas sembahyang Jumaat baru pegi umah MIL kat Teluk Pulai je pun.. 
Kitorg takde kampung..hehe..
adalah kampung Ayah kat Besut ngan Kampung MIL kat Gombak..

Takde gambar bersalaman di pagi raya sebab para photographer sibuk adjust kamera Go Pro..
Almaklum baru first time pakai..maka lambatlah sikit..so yang ada gambar beramai ni je lah..
Yang happy of coz anak-anak je lah kan..Alhamdulillah semua seronok beraya..
bukan bertujuan kutip duit raya ye..ajar kenal mengenali dan menghormati yang lebih tua..
Ni petang baru snap lepas tidokan Qhalif Umar..Gambar pagi semua dia tak pandang kamera sebb bad mood kot..Warna tahun ni purple lavender.. Ibu baju lavender ada 3 pasang beli online awal tahun..so hubby ngan anak-anak redha  je lah ye kaler tu.. total baju dorang beli kat PKNS awal Ramadhan RM250. okla kot..
Ni gambar tengah panas baru teringat tak salam raya ngan encik hubby. TQ Ayeed amikkan gambar spontan..bolehlah kenangan..
Selamat hari raya semua..
Gambar juadah takde..sbb pagi raya sibuk masak nasi kerabu..kuah kacang..
Yang ada pagi raya tu nasi kerabu ngan daging goreng..ketupat ngan rendang ayam.. 
Rumah nenek ada nasi hujan panas ngan daging dengdeng.. 
Dan win kot sbb umah Moksu je jumpa masak lodeh..haha..kenyang 1 hari..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. salam aidilfitri maaf zahir batinn ;p

    ReplyDelete
  2. Salam Aidilfitri...
    semuanya ceria n seronok..
    sweet pic tgh pns tu... pndai lak dia snapkan pic tu

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…