Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Kisah Suami Isteri

Assalamualaikum..
Sy tidaklah hebat dalam melayari alam rumahtangga.. Kahwin pun br mencecah usia 6 tahun. Selayaknya pun tidak layak berbicara bagai orang dah kahwin 20-30 tahun. Tapi rumahtangga adalah antara alam pembelajaran tentang kehidupan. Merangkumi segala aspek..segala sudut dan aspek..Mengenai seorang asing yang kini tidur sebantal, seselimut, kongsi sepinggan makanan dan segelas minuman..Asing yang akhirnya mengetahui setiap sudut dan selok belok hati dan perangai kita. setiap langkah dan gerak geri kita dan setiap sesuatu di tubuh kita..Asing yang akhirnya diharap akan dihabiskan usia bersama.
Saya juga pasti, ada segelintir yang tidak dpt mempelajari alam ini..kerana mungkin orang asing itu lain benar sikapnya.. Tapi pembelajaran harus diteruskan..Sebab si asing itulah jodoh yang telah Allah tetapkan dari azali lagi. Sejak ditiupkan roh. Sesungguhnya percaturan Allah Maha Hebat.. Tidak pernah DIA tersilap percaturan..Si Asing itu lah Allah hantar untuk menguji hidup dan…

Terjebak Dengan Naelofar Hijab

Assalamualaikum.. Nak raya je pun kan..terjebak nak pakai juga..dan finally td..dah buat payment..rasa menyesal..korang mcm ni tak..huhu
Tapi pendek sikit kan hijab dia..kena pakai double kat dalam same colour ke..Tak sabar tunggu sampai..huhu..xoxo
PROMO RAYA PERFUME ORI RM195 2 BOTOL
Lynda Che Lah

Beli Perfume Original Murah

Assalamualaikum.. Buat side income..jual perfume..Ini semua perfume original rejected ye..Siapa berminat semua untuk Pre-Order Basis dan kita bg tarikh postage.. Free Postage juga..Sudi-sudi WhatsApp 0182033719..
#ifrasyaperfumehouse #RAIQAteam





















Ni tarikh pre order baru..Postage by 10/7/2015.. Boleh berwangi-wangian sempena raya dengan perfume ori kegemaran korang pada harga mampu milik..

Semua Original Rejected Perfume ni berharga
RM110 (SM)
RM120 (SS)

Sempena Aidilfitri
Promo beli 2 botol pada harga 
RM195 (SM) 
RM205 (SS)

Free Postage
Lynda Che Lah
018-203 3719

Syarat Wajib Puasa

Assalamualaikum.. Kongsi sikit..
Syarat Wajib Berpuasa :
Islam - orang-orang kafir tidak wajib berpuasa.
Sampai umur - kanak-kanak yang belum cukup umur tidak wajib berpuasa.
Berakal (siuman)-orang yang gila tidak wajib berpuasa.
Berkuasa (berdaya) berpuasa - orang yang sakit merbahaya, orang tua yang lemah dan sebagainya tidak wajib berpuasa.
Bermukim - orang yang dalam pelayaran (musafir) lebih daripada dua marhalah tidak diwajibkan berpuasa, tetapi wajib mengqada'nya di hari yang lain.
Lynda Che Lah

Dear Stalker..Dear Haters..

Assalamualaikum.. Hihi..bajet hot ada stalker ngan haters..tp mmg ada..baru jumpa..siap tak puas hati semua.. Tapi sempena Ramadhan.. Saya dan Suami menyusun sepuluh jari jika ada kesilapan dalam penulisan saya di blog sy sendiri.. Tak suka sila tekan pangkah.. Tak payah nak Stalk sgt.. Tak Payah nak Hate sgt.. Sebab sy tidak berhutang apa-apa dengan anda..  Sudi-sudi jenguk lagi supaya murah rezeki Nuffnang sy..  Terima kasih.. Salam Ramadhan dan Salam Ceria sebab kakitangan kerajaan terima 2 berita gembira..Alhamdulillah.. So jom bersihkan hati..sucikan jiwa..
semoga beroleh ketenangan hati dan perasaan..  Maaf dipinta..xoxo
Lynda Che Lah

Qoid Rafif ~ 5 Tahun 4 Bulan

Assalamualaikum.. Actually semalam..tp bw Qhalif ke ofis smlm tak sempat tgk pun blog..hehe.. Alhamdulillah..Qoid sihat.. Dah start sekolah semalam..ok juga wlupun liat sikit nak bangun.. Tapi mcm tak percaya dia dah besar macam ni.. pandai menjawab toksah cakaplah..banyak tanya pun ye sampai Ibu kdg penat nak jawab.. makan dah ok..suka ikan bawal putih goreng..sometimes boleh juga makan ayam..ayam kampung lagi tu.. Qoid jenis tak makan makanan rapu sgtlah..kadang je beli Mister Potato tu.. then lebihnya suka makan Chipsmore..Biskut Keju..Biskut Coklat... Pergi sekolah ok dah boleh baca ikut Phonics tu tapi slow sikit..sbb payahkan itu mcm menghafal..tp kitorg tak kisah.. Dia byk tunjuk minat dalam Maths dan Senibina.. Dia sgt rajin main Mines Craft (game bina rumah dalam phone) dan buat rumah Ibu..buat Rumah Ayah wlupun katil kadang letak kat luar.. Dan dia pernah menangis kaw2 bila rumah dia dalam game tu terbakar sebab salah letak obor..huhu.. Mmg dia sedih benar bila hasil rekaan…

Viral - Ayam dijangkiti penyakit misteri

Assalamualaikum..

Skrg tgh viral pasal ayam sakit misteri kan..yang keluar gambar ayam berbintik ngan kalau makan tgn berbintik..

Piknik di Dataran Shah Alam

Assalamualaikum.. Ni event ntah bila..bulan lepas kot. sesaja nak lepak ramai-ramai malam-malam sambil berpotluck..sambil tu bg bebudak main tanpa rasa bersalah di malam hari..kitorg pegi Dataran Bawah Shah Alam yang depan Muzium ngan MBSA. Dia ada kawasan padang luas dan bersih..
Petang tu kat rumah pakat mendung so risau gak..sbb nak masak semua kan..tp Alhamdulillah sampai ke Maghrib tu ok..Kami solat Maghrib dulu kat Masjid Shah Alam..then baru pergi cari tempat duduk kat dataran.. Ramainya lah org kat sana..Ngan tepi jalan orang jual mainan..ni mmg saje je lah nak cukai Ibu Ayah..



Malam tu ada nasi impit, sambal ikan bilis, ayam goreng Ayamas, lasagna, spageti bolognese, air kotak, donut..Bebudak paw Papa beli lastik terbang yang ada lampu tu..Si Qhalif round 1 padang..yang tukang jaga Poksu Ayeed, Papa, Tok Ayah ngan Hubby..bebas benar dia sebab xde org larang..Ada lah dalam 2 jam lebih kitorg kat situ. Tok Ayah siap baring pandang langit cantik ngan bintang sana sini..tenang t…

Gambar Rasmi Puteri Charlotte Elizabeth Diana

Assalamualaikum.. Comel kan..Gambar rasmi dikeluarkan Istana Buckingham.. Gambar diambil sendiri oleh Kate Middleton..
Lynda Che Lah

Raisyyah Rania Yeap @ Felixia Yeap Dah Kahwin..

Assalamualaikum.. Tahniah..Tgk kat FB hari tu..   Dah sahih selamat bernikah.. Semoga sampai Jannah dan bahagia dunia akhirat..


TQ foto from Melvister
xoxo
Lynda Che Lah

Selamat Bertugas..

Assalamualaikum.. Dear Encik Hubby, selamat bertugas di tempat baru. Seronoknya lah setahun sekali tukar..hehe..ni dok lama sikit. mau makan 5-7 tahun kat tempat baru..Tapi xpe..dekat dengan Alamanda pun kan..hehe..dan terima kasih Allah atas kurniaan rezeki yang sentiasa ada.. rezeki untuk anak-anak semestinya.. Janji Allah itu pasti.. Yang penting..tabah dan sabar hadapi semua kepayahan dan kesukaran..
Dear Hubby, All The Best..Enjoy the moment macam lapor diri hari pertama..semoga tempat baru lebih baik, bermanfaat dan mengembirakan..Kita cari redha Allah..dan semoga semuanya dipermudahkan..xoxo
Lynda Che Lah

Gempa Bumi di Sabah

Assalamualaikum.. Allahu..Sabah dilanda gempa bumi bermagnitud 6.0 skala Ritcher jam 7.15 pagi tadi.. Setakat ni cuma kerosakan kecil dilaporkan..Boleh tgk sumber lain..Ini pula sy share pengalaman sendiri Ms Valentine yang tinggal di Sabah..semoga semuanya baik-baik belaka..
Allah turunkan sedikit peringatan..peringatan kecil..Bumi makin tua..segalanya makin hampir..Semoga kita jadi umat akhir zaman yang tidak lalai dan lupa..xoxo
Lynda Che Lah

Amy Mastura Bertudung..

Assalamualaikum.. Alhamdulillah..Semoga istiqomah..seronok tgk.Tapi ni dr sumber..sbb secara sahihnya I tak nampak pula Kak Amy update dalam IG..Tapi didoakan benarlah..Ok..btw nak bgtau ..I ada baju ni..ekeke..same colour same pattern. Sumber
Lynda Che Lah

Erra Fazira Sudah Bertudung..

Assalamualaikum.. Alhamdulillah..Semoga istiqomah.. Sumber
Lynda Che Lah

Qhalif Umar ~ 1 Tahun 3 Bulan

Assalamualaikum.. Rasa lama tak update pasal anak-anak..Qhalif Umar hari ni dah 1 tahun 3 bulan.. Pandai apa? Jalan dah nak berlari lah..boleh lah wlu kadang tersadung time lari.. Makan is hobi..makan apa je.. Pandai ambil buku dah suh tengok kan gambar..Moto lah..kereta la..kapal terbang..itiklah..kucing..zirafah.. Pandai minta nak makan dan menolak klu taknak.. Memanjat toksah ckp.. Tunjuk gigi ngan tunjuk mata.. Kalau tanya mana Qhalif Umar..tepuk perut ngan dada..ahaha cakap x pandailah..cuma pandai panggil Ayah..Tok Ayah (bunyi ayah juga) , Mama..Onny.. tapi still xleh panggil Ibu..kadang je ada sebut Abu..kadang-kadang ye.. :( Nak susu tunjuk signal tgn..pastu merengek pegi dapur dan panjat kat tempat buat susu.. Ada kawan baru..baby bear warna hijau..ahaha..bolehlah.. pandai selfie..pandai main Pou.. Pandai gaduh ngan abang..

Semoga terus sihat sejahtera..wlupun kerap selsema.. membesar dengan sihat dan cerdik..Insya Allah.. Buah Hati semua org..xoxo
Lynda Che Lah

Nuffang May-Jun

Assalamualaikum..
TQ Nuffy..For May & Jun.. Walaupun blog tak berupdate..Dptlah sikit simpan duit. lepas raya boleh cash out..Buat bernafas sikit..ekeke..xoxo