Skip to main content

Anniversary Trip ~ Cherating

Assalamualaikum..

Sempena anniversary kami hari tu (1 Mei) kami ke Cherating je..Tak terfikir pula cuti sambung smpi 4 Mei kan..Orang byk cuti dan balik kampung. Kami sangkut kat Tol Gombak hala ke Karak sebab jammed teruk. Tp kalau ikut xde accident ke ape ke..cuma byk kereta berhenti tepi jalan sebab overheat..Dan sebab mendaki kan..Kereta auto kebanyakan xleh naik Karak tu..hehe..Lepas terowong Genting Sempah ok clear..Kitorg bertolak dr Klang pukul 1 tgh hr lepas lunch nasi kandar..
 Wefie dalam kereta masa jammed..tgk 2 org budak kaki selfie..huhu
 
 
Sampai Cherating lebih kurang pukul 7 mlm. sbb berhenti solat kat Tol Jabor. Kami menginap kat Legend Resort Cherating. Ni dah booking awal bulan January dapat harga RM352 2 malam. Berbaloi lah..siap tax (takde GST) RM382.00.. Oklah kan..
Bilik 2 katil..tp meja ngan kerusi dah kena cat balik sbb cat dah terkopek..Habis si Qhalif main.. Bilik Air..lambat kering..huhu..banjir..dahlah bebudak suka mandi dalam tab..tapi water pressure amatlah puas hati..kejap je takung air ngan mandi..Kat sini takde paip untuk bersuci ye..sila minta gayung dr housekeeping..Kena beli aerosol sebab ada nyamuk dlm bilik..hehe...dorg sediakan ubat nyamuk elektrik tp tak kaw lah..hehe..tu gambar atas bebudak excited tidur hotel..
mcm Qoid cakap..Trivago..anda dapat bilik yang sama.. Ok..ni dok ulang lah dalam perjalanan ke Cherating..Sampai dah tak cakap dah..hihi

Hari kedua di Cherating..pagi dah bangun..kitorg nak pegi mandi laut yang luas terbentang..saujana mata memandang..Syok sgt..tenang..aman..Hubby kata..lepas ni nak cuti dtg Cherating..Laut dia tenang tak macam PD..hehe..So..bye-bye PD..kitorg nak beralih arah..hehe
 
 
Tengoklah pasir..putih..tgklah langit biru tu..huhu..rindunya Cherating..Dah puas mandi laut..mandi swimming pool pula..naik bilik dalam pukul 10 pg..tidur kejap..then keluar lepas Zohor nak makan goreng-goreng..
 
Tgh hari tu walaupun panas terik berangin..turun gak amik gambar sebab cantik sgt laut tu..huhu..Then keluar cr sotong celup tepung..Then petang sambung mandi laut dan kolam lagi..Itu je lah ngan bebudak kan..Malam makan simple-simple..
Hari Ahad 3 Mei tu check out awal sebab takut jammed..huhu...Sampai Klang sebelum tgh hari..So..habislah anniversary trip yang simple..Takde dinner tahun ni..huhu..Bila nak pegi Cherating lagi ni..ahahah..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Wahh seronoknya dapat pergi bercuti..aida ni dah kemaruk sangat nak bercuti ni linda..still tak berkesempatan..huhuhu..Seronok bebudak dapat mandi pantai n pool kan..

    ReplyDelete
  2. akak pun dah lama tak gi bercuti macam ni, tunggu anak2 balik bolehlah jenjalan macam ni jugak main pasir

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…