15 May 2015

Anniversary Trip ~ Cherating

Assalamualaikum..

Sempena anniversary kami hari tu (1 Mei) kami ke Cherating je..Tak terfikir pula cuti sambung smpi 4 Mei kan..Orang byk cuti dan balik kampung. Kami sangkut kat Tol Gombak hala ke Karak sebab jammed teruk. Tp kalau ikut xde accident ke ape ke..cuma byk kereta berhenti tepi jalan sebab overheat..Dan sebab mendaki kan..Kereta auto kebanyakan xleh naik Karak tu..hehe..Lepas terowong Genting Sempah ok clear..Kitorg bertolak dr Klang pukul 1 tgh hr lepas lunch nasi kandar..
 Wefie dalam kereta masa jammed..tgk 2 org budak kaki selfie..huhu
 
 
Sampai Cherating lebih kurang pukul 7 mlm. sbb berhenti solat kat Tol Jabor. Kami menginap kat Legend Resort Cherating. Ni dah booking awal bulan January dapat harga RM352 2 malam. Berbaloi lah..siap tax (takde GST) RM382.00.. Oklah kan..
Bilik 2 katil..tp meja ngan kerusi dah kena cat balik sbb cat dah terkopek..Habis si Qhalif main.. Bilik Air..lambat kering..huhu..banjir..dahlah bebudak suka mandi dalam tab..tapi water pressure amatlah puas hati..kejap je takung air ngan mandi..Kat sini takde paip untuk bersuci ye..sila minta gayung dr housekeeping..Kena beli aerosol sebab ada nyamuk dlm bilik..hehe...dorg sediakan ubat nyamuk elektrik tp tak kaw lah..hehe..tu gambar atas bebudak excited tidur hotel..
mcm Qoid cakap..Trivago..anda dapat bilik yang sama.. Ok..ni dok ulang lah dalam perjalanan ke Cherating..Sampai dah tak cakap dah..hihi

Hari kedua di Cherating..pagi dah bangun..kitorg nak pegi mandi laut yang luas terbentang..saujana mata memandang..Syok sgt..tenang..aman..Hubby kata..lepas ni nak cuti dtg Cherating..Laut dia tenang tak macam PD..hehe..So..bye-bye PD..kitorg nak beralih arah..hehe
 
 
Tengoklah pasir..putih..tgklah langit biru tu..huhu..rindunya Cherating..Dah puas mandi laut..mandi swimming pool pula..naik bilik dalam pukul 10 pg..tidur kejap..then keluar lepas Zohor nak makan goreng-goreng..
 
Tgh hari tu walaupun panas terik berangin..turun gak amik gambar sebab cantik sgt laut tu..huhu..Then keluar cr sotong celup tepung..Then petang sambung mandi laut dan kolam lagi..Itu je lah ngan bebudak kan..Malam makan simple-simple..
Hari Ahad 3 Mei tu check out awal sebab takut jammed..huhu...Sampai Klang sebelum tgh hari..So..habislah anniversary trip yang simple..Takde dinner tahun ni..huhu..Bila nak pegi Cherating lagi ni..ahahah..xoxo

Lynda Che Lah

2 comments:

  1. Wahh seronoknya dapat pergi bercuti..aida ni dah kemaruk sangat nak bercuti ni linda..still tak berkesempatan..huhuhu..Seronok bebudak dapat mandi pantai n pool kan..

    ReplyDelete
  2. akak pun dah lama tak gi bercuti macam ni, tunggu anak2 balik bolehlah jenjalan macam ni jugak main pasir

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...