Skip to main content

Weekender Bazaar Hari Itu..

Assalamualaikum..

Dah setel 1 event..Jom rehat! Ahaha..tp pagi ni dah ada yang tanya Lasagna..Alhamdulillah rezeki Allah..Insya Allah minggu ni ada..

Start preparation untuk event pagi Sabtu..Masak dengan kasih sayang..setel semua dalam pukul 3ptg gerak tapi bawa anak-anak makan KFC dulu..beli jiwa sebab nak kena tinggalkan..Jam 5ptg gerak pegi Uptown. Sampai Damansara hujan lebat..Jalan pun jammed..So tenang-tenang aje..

Sampai Uptown dalam pukul 6ptg lebih..Terus set up..Masukkan spiral dalam tupperware then bakar lasagna dan sherperd pie..Ya..gigih bawa oven sebab nak fresh dan tak sempat pun nak baked kat rumah..

Sambil tu dok lepak 2 org ngan hubby layan lagu best2 organizer pasang..Crowd bagus..tp nama pun Uptown kan..makin malam makin ramai tp hati yang tadi happy sebab dapat dating ngan hubby tanpa kids terus sayu tetiba..Kesian Qoid ngan Qhalif..Ibu Ayah kerja sampai malam..Cakap ngan hubby..cukup pukul 10 jom balik. Rindu anak dah..Ahaha...

Masa crowd tgh makin ramai tu..marilah kita berkemas..Sekejap je setel. Bawa pun tak byk..Jadilah..ambil pengalaman..Seronok jumpa vendor lain..kenal-kenal dan buat marketing sikit..Tambah network chain..Insya Allah rezeki di bumi Allah luas..

 
Nak join event lagi tapi kali ni nak bawa bebudak..Biar dorg main bebas suka hati dorang.. cuma payahnya masa nak set up ngan kemaslah kan..hehe..takpe..next time..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. salam kenal..singgah blogwalking kat sini ☺

    ReplyDelete
  2. Salam awak =)

    Minat bercuti ? follow kami ye

    ReplyDelete
  3. Sedapnmyaaa..teringin sangat lasagna..tapi tulah jauh dari kawasan..nak berjalan-jalan sekarang susah sikit sebab beranak kecik kuasa dua..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida..
      nti kalau ada nak hantar nearby Aida Lynda inform..

      Delete
  4. Alhamdulillah.. mudahan mkin luas rezeki.. lya pom suka lasagna.. klo dekat2 leh order gak

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…