20 March 2015

Tak Kena GST Konon!

Assalamualaikum..
 
Memang tak kena GST tapi dah naik harga dah semua sesiap..
Tak suka sila keluar dari Malaysia..
Tak suka jangan naik bas/teksi..naik basikal..
Syukur..Malaysia masih aman..
Dengan pecah rumah berleluasa..samun dan rompak tetak berleluasa..
Rasuah sana sini..Terima dan telan je lah..Bising-bising pun tak dapat apa..

Lynda Che Lah

7 comments:

  1. dalam diam diam rakyat ditipu hidup-hidup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dalam diam pun Ina..
      terang-terangan

      Delete
  2. tu la...siap ade iklan lagi pengangkutan awam xkena gst...tapi harga tambang naik...same jugak... T_T ....brg untuk newborn lagi la....semua naik

    ReplyDelete
  3. Memang pun Lynda..awal-awal lagi dah naik harga..sakit hati tengok harga..tak patut betul!i aam strongly against GST in whatever circumstances pun!menyusahkan..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Just to share this. Hari ni ada antenatal checkup di sebuah private hospital di s.alam dan kebetulan tanya doktor o&g tu kos bersalin bulan april ada gst tak..nak tahu jawapannya..yes starting april there will be gst imposed. Banyak tu 6%. Terasa sgt. Cost hospital bukannya murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. puan,kata perubatan n hospital dikecualikn gst.tp hospital kena berdaftar pula.jika ada hidden cost begini sepatutnya rakyat difahamkn dgn lebih jelas..

      Delete
    2. hari ni saye ke hospital bawa wife follow up..semua charges dah naik 30%..minggu lepas checkup rm70 tapi hari ni dah jadi rm90..duu pakej bersalin rm1600 tapi lepas GST dah jadi rm2100..coooobaaaannnnnnnn..

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...