Skip to main content

Review ~ Bengkung Moden (Khas Untuk Bersalin Ceaserean)

Assalamualaikum..

**scroll down for new entry**
<Paid review>
Saya bersalin czer 2 kali..so..nak pakai bengkung biasa tu tidaklah kan..Ma siap dah beli yang berlilit panjang satu badan tu tp tak dapat pakai. Sekarang dah mudah, bersalin czer pun boleh pakai bengkung.

Di pasaran sekarang ada Bengkung Moden Khas Untuk Yang Bersalin Ceaser. Yang bersalin normal pun of course boleh pakai..

Bengkung 4 Panel berukuran 12inci. Sesuai digunakan semasa dalam keadaan berpantang sebab meliputi keseluruhan perut hingga ke bawah perut. bengkung ini juga boleh dilipat untuk kegunaan selepas berpantang.

Bengkung 3 panel boleh digunakan selepas berpantang dan pemakaian harian untuk mengempiskan perut.

Cara Pemakaian 

 
Kelebihan Bengkung Moden Ceaserean
  1. Kain Bengkung - menyerap peluh dan boleh di pakai dalam masa 24 jam selepas pembedahan.
  2. Fleksibel - boleh dijadikan korset untuk menguruskan badan dan menurunkan berat badan selepas melahirkan sama ada secara pembedahan mahupun normal
  3. Keselesaan - tidak mempunyai dawai atau besi di bahagian tepi dan belakang kerana ia memberikan keselesaan optimum kepada ibu dan mengelakkan sakit belakang.
  4. Berpantang seorang diri - bengkung moden ini memudahkan ibu-ibu yang berpantang seorang diri kerana ia mudah, praktikal dan cepat untuk dipakai.
  5. Jimat 2 in 1 - bengkung moden ini bukan sahaja boleh dipakai untuk ibu yang melahirkan anak secara pembedahan malah sesuai digunakan untuk ibu yang bersalin normal dalam pada masa yang sama perlu menguruskan anak-anak yang lain.
  6. Sokongan Perut - beri sokongan padu kepada perut agar boleh berdiri dengan lurus, mudah bergerak dan elak dari berasa sakit setiap kali terbatuk atau terbersin.
  7. Material - tidak bergulung, tidak mengelungsor, tidak berlipat dan kejap dibadan.
Cara menentukan saiz anda

So..bengkung ni boleh dipakai selepas bersalin. Lagipun lepas bersalin czer ni susah nak berjalan kan..sekurang-kurangnya dengan bengkung ni dapat membantu menahan perut daripada bergoyang dengan kuat disamping mengempiskan perut.

Testimoni pelanggan :
 
 
Bengkung ini boleh didapati melalui :
Untuk harga istimewa sila 
WhatsApp Puan Sara :
014 - 837 1485

Happy shopping..Selamat kurus juga :) xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Saya berminat nak guna corset ni
    Berapa ye harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bengkung ini boleh didapati melalui :
      FB : Puan Sara Newshop / Page Bengkung-Moden-Ceaseran
      Untuk harga istimewa sila
      WhatsApp Puan Sara :
      014 - 837 1485

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…