Skip to main content

Bawa Qhalif Ke Ofis..

Assalamualaikum..

Seminggu lepas Mama kurang sihat. Sy dah cuti kecemasan dr hari Isnin dan Selasa..Pastu WhatsApp bos bagitau maybe nak cuti lagi tp bos ckp takpe..bawa je anak datang ofis. Jaga di ofis..Lega sebab cuti tinggal berapa je kan..Tapi dalam masa yang sama..macam manalah Qhalif nak behave kat ofis..huhu..Qoid dan Arianna kami bayar OT di tadika stay sampai petang..Biarlah Mama berehat dan recover sepenuhnya..
 
 
 
Ini hari pertama di ofis Ibu..Hari Rabu..duduk atas meja dan tolonglah sangat Ibu buat keje..Hari pertama crancky dan taknak ngan orang lagi..Sombong..ahaha..tp dah petang sikit rajin menegur orang then mulut dah start bising jerit atau bebel ikut suka dia..Tidur pun pagi sekali dalam 1/2 jam je..petang sekali time Ibu dah nak punch out dia sedap tidur..
Ni 2nd day Khamis..Kami merempit 4 beranak dari Meru ke Klang sebab semalamnya bawa kereta encik Hubby sampai ofis pukul 9.30..huhu..ok je nak naik motor..cepat pun ye..cuma kena hati-hatilah kan..tp kita hati-hati...org lain mcm mana? eh.....2nd day pun Ibu ada mesyuarat pengurusan tapi bayangkan mesyuarat ngan budak ni..Bos I is cool..Sambil dia bagi kata aluan dalam meeting sambil budak bertuah ni bebel ngan jerit melawan cakap bos..Ibu is malu tp keras je lah kan.ahahaha...sudahnya bawa Qhalif keluar bagi minum susu..
Ni nasib baik tak buat hal..pakai macam ni jalan serata ofis..pastu ada hati nak bikin onar masuk bilik meeting..ni cepat-cepat cekup dia sebelum terlepas ke bilik meeting..Ibu kering darah kejap..ahaha..tp 2nd day tidur lama..mungkin sebab dah selesa..dapatlah Ibu siapkan kerja yang tertunggak 2 3 hari..BTW Jumaat MC sebab telinga kena infection. Bengkak dan bernanah so rehat kat rumah..

Alhamdulillah..hari ni Mama dah kembali sihat..dah dok balik ngan Onny.. So, lepas ni nak save cuti Ibu..angkut je budak bertuah ni dtg ofis..hehe..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…