Mudahnya Shopping di Ikea

Assalamualaikum..

Senang rupanya shopping kat Ikea ye..hehe..sy jarang sgt pegi Ikea sbb sesak dan jauh..Tp masuk rumah hari tu mencari juga barangan dengan harga yang berpatutan. Lepas survey byk tempat..Ikea mmg antara yang paling murah..

So buka website, login dan tgk barang..Senang..Sbb sampai Ikea kita tak payah tgk lagi barang. Window shopping je amik masa dah sejam kot..Sy pergi Ikea ngan Adik hari Jumaat time rehat..Sebab dah set purchase list on line..kejap je pick up barang sbb tak payah belek-belek dan fikir-fikir lagi. Dah fikir berhari-hari kot sebelum pergi..hehe..Hari Jumaat pun tak sesak mcm weekends lah..senang..Q pun tak panjang sgt.
Yang ini antara yang memudahkan pembelian. Tgk ada stok ke tak..mmg up to date..
Product description..Study lah smpi lemau..Fikirlah selama mana nak beli ke tak nak
Dah siap pilih..habis fikir boleh print out dan bawa ke Ikea. Masa print out ada tunjuk rack sekali..so senang..sampai terus pergi section dan rack.Jimat masa..Kaki tak lenguh sbb dok dalam Ikea tu berpusing-pusing kan..
I kena kutuk ngan family members beli Lesung Batu kat Ikea..Takpe..at least lesung batu ni tahan sbb kalau beli kat kedai RM2 cepat pecah..br pegang dah pecah macam mana kan. Ni nampak batu padu..sedapkan hati sendiri..hehe
Kalau mudah mcm ni..bolehlah time lunch hour kan g shopping Ikea..cuma tak sempatlah nak terjah makan meatball. Lain kali xda plan shopping tetap boleh pegi makan meatball je time lunch hari Jumaat..Eh..hari ni Jumaat kan..jom shopping! xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. wahh lagi sonokle nyopping pasni hehehehe

    ReplyDelete
  2. Ehhh...cantiknya lesung batu tuh, moden dan kalo letak atas benchtop pun cantik, xpyh nak sorok bwh singki lepas guna..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..
      hehe..hiasan pun boleh..ahaha

      Delete
  3. as salam sye nak bli lesung batu tu...ade banyak ka kat ikea...terimakasih

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts