Skip to main content

Mudahnya Shopping di Ikea

Assalamualaikum..

Senang rupanya shopping kat Ikea ye..hehe..sy jarang sgt pegi Ikea sbb sesak dan jauh..Tp masuk rumah hari tu mencari juga barangan dengan harga yang berpatutan. Lepas survey byk tempat..Ikea mmg antara yang paling murah..

So buka website, login dan tgk barang..Senang..Sbb sampai Ikea kita tak payah tgk lagi barang. Window shopping je amik masa dah sejam kot..Sy pergi Ikea ngan Adik hari Jumaat time rehat..Sebab dah set purchase list on line..kejap je pick up barang sbb tak payah belek-belek dan fikir-fikir lagi. Dah fikir berhari-hari kot sebelum pergi..hehe..Hari Jumaat pun tak sesak mcm weekends lah..senang..Q pun tak panjang sgt.
Yang ini antara yang memudahkan pembelian. Tgk ada stok ke tak..mmg up to date..
Product description..Study lah smpi lemau..Fikirlah selama mana nak beli ke tak nak
Dah siap pilih..habis fikir boleh print out dan bawa ke Ikea. Masa print out ada tunjuk rack sekali..so senang..sampai terus pergi section dan rack.Jimat masa..Kaki tak lenguh sbb dok dalam Ikea tu berpusing-pusing kan..
I kena kutuk ngan family members beli Lesung Batu kat Ikea..Takpe..at least lesung batu ni tahan sbb kalau beli kat kedai RM2 cepat pecah..br pegang dah pecah macam mana kan. Ni nampak batu padu..sedapkan hati sendiri..hehe
Kalau mudah mcm ni..bolehlah time lunch hour kan g shopping Ikea..cuma tak sempatlah nak terjah makan meatball. Lain kali xda plan shopping tetap boleh pegi makan meatball je time lunch hari Jumaat..Eh..hari ni Jumaat kan..jom shopping! xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. wahh lagi sonokle nyopping pasni hehehehe

    ReplyDelete
  2. Ehhh...cantiknya lesung batu tuh, moden dan kalo letak atas benchtop pun cantik, xpyh nak sorok bwh singki lepas guna..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..
      hehe..hiasan pun boleh..ahaha

      Delete
  3. as salam sye nak bli lesung batu tu...ade banyak ka kat ikea...terimakasih

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…