26 February 2015

Cuti Ke Cyberview Lodge Resort & Spa, Cyberjaya

Assalamualaikum..

Jalan-jalan sempena cuti CNY baru ni..Kan cuti sambung 4 hari..Tapi idoklah nak menyerah tengkuk pegi jauh-jauh tersangkut dalam jammed..Encik Hubby tanya..aik..awak takkan xde plan apa-apa sempena cuti panjang ni..ahaha..dia dah faham perangai wifey dia..takkan lah kan I nak berdiam diri dok makan tido baring masa cuti..So..Mohlah kita jalan dekat-dekat..Sila muntah ye encik hubby sbb itu jalan yang U lalu hari-hari pergi kerja..

Booking Cyberview thru trivago.com. Si Qoid lah berzikir..Ibu..jomlah pegi hotel Trivago ni..terpedaya juga Ibu search thru trivago. Tapi memang ok..sebab perbandingan harga  dan kita dapat tgk pilihan yang ada masa peak time kan..Cyberview ok..letak kat atas bukit sebelah SKMM..Nice environment..Tp kan bathroom smelly sikit..bau hapak..huhu..
 
Sampai sini jakun sikit..rupanya kitchenette..best..jimat space..semangat I buat susu bebudak..Qoid simpan air kotak dlm fridge..Siap amik gambar nak buat mcm ni kat rumah..senang je..Insya Allah..projek deco :p
 
Layan WIFI free sampai lebam..Hubby siap download 2 3 movies..
Of course yang happy dorang 2 orang je lah..antara dressing room ngan Tv ada divider.. Puas lah si Qhalif tawaf pusing main nyorok-nyorok ngan abang..amboi..kat sini bukan main independent lagi ye takde minta dukung..cuba kat rumah..kejap-kejap nak berdukung..
 

Aktiviti wajib..mandi pool..pool dia tak biru tp nice..bersih..landai.utk anak-anak sesuai lah..Ni aktiviti petang dan pagi lepas breakfast..Bg sy menu breakfast Cyberview biasa saja..tiada yang istimewa.. Kitorg pun tak berulang makan..hanya isi perut. Rasa pun biasa je..Lepas sarapan..bawa anak-anak mandi pool lagi..
Tuan tanah nak enterframe..BTW tu Qhalif baru lepas tenggelam timbul Ibu dan Ayah tak sempat sambut..huhu...Dok tepi berbalut tp insaf sekejap je..Lepas tu turun balik main air..
Cyberview nice..boleh pegi lagi.. Kawasan sekitar dah happening..boleh lah nak jalan malam cari makan..kitorang malam tu dinner kat Shaftbury..Pegi Tappers je..oklah..setakat nak bawak anak-anak mandi pool dan tidur hotel.xoxo

Lynda Che Lah

2 comments:

  1. Harga bape lynda? Nampak cam takdok orang ni yg best nk terjah hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak,
      kat Trivago guna Agoda RM255. campur tax bagai RM270++
      Memang aman damai kak :)

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...