Skip to main content

Cuti Ke Cyberview Lodge Resort & Spa, Cyberjaya

Assalamualaikum..

Jalan-jalan sempena cuti CNY baru ni..Kan cuti sambung 4 hari..Tapi idoklah nak menyerah tengkuk pegi jauh-jauh tersangkut dalam jammed..Encik Hubby tanya..aik..awak takkan xde plan apa-apa sempena cuti panjang ni..ahaha..dia dah faham perangai wifey dia..takkan lah kan I nak berdiam diri dok makan tido baring masa cuti..So..Mohlah kita jalan dekat-dekat..Sila muntah ye encik hubby sbb itu jalan yang U lalu hari-hari pergi kerja..

Booking Cyberview thru trivago.com. Si Qoid lah berzikir..Ibu..jomlah pegi hotel Trivago ni..terpedaya juga Ibu search thru trivago. Tapi memang ok..sebab perbandingan harga  dan kita dapat tgk pilihan yang ada masa peak time kan..Cyberview ok..letak kat atas bukit sebelah SKMM..Nice environment..Tp kan bathroom smelly sikit..bau hapak..huhu..
 
Sampai sini jakun sikit..rupanya kitchenette..best..jimat space..semangat I buat susu bebudak..Qoid simpan air kotak dlm fridge..Siap amik gambar nak buat mcm ni kat rumah..senang je..Insya Allah..projek deco :p
 
Layan WIFI free sampai lebam..Hubby siap download 2 3 movies..
Of course yang happy dorang 2 orang je lah..antara dressing room ngan Tv ada divider.. Puas lah si Qhalif tawaf pusing main nyorok-nyorok ngan abang..amboi..kat sini bukan main independent lagi ye takde minta dukung..cuba kat rumah..kejap-kejap nak berdukung..
 

Aktiviti wajib..mandi pool..pool dia tak biru tp nice..bersih..landai.utk anak-anak sesuai lah..Ni aktiviti petang dan pagi lepas breakfast..Bg sy menu breakfast Cyberview biasa saja..tiada yang istimewa.. Kitorg pun tak berulang makan..hanya isi perut. Rasa pun biasa je..Lepas sarapan..bawa anak-anak mandi pool lagi..
Tuan tanah nak enterframe..BTW tu Qhalif baru lepas tenggelam timbul Ibu dan Ayah tak sempat sambut..huhu...Dok tepi berbalut tp insaf sekejap je..Lepas tu turun balik main air..
Cyberview nice..boleh pegi lagi.. Kawasan sekitar dah happening..boleh lah nak jalan malam cari makan..kitorang malam tu dinner kat Shaftbury..Pegi Tappers je..oklah..setakat nak bawak anak-anak mandi pool dan tidur hotel.xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Harga bape lynda? Nampak cam takdok orang ni yg best nk terjah hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak,
      kat Trivago guna Agoda RM255. campur tax bagai RM270++
      Memang aman damai kak :)

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…