Skip to main content

Beli Rumput Kat Sungai Buloh..

Assalamualaikum..

Disebabkan encik Hubby decide taman sekangkang kera tu ditanamkan rumput maka pergilah kami ke Sungai Buloh Sabtu beberapa minggu lepas..Senang je rupanya nak cari nurseri jual rumput kat Sungai Buloh tu..Dorang buka nurseri sepanjang jalan kat Hospital Sungai Buloh..Bersepah..Tak tahu nak pilih..Pergi situ pun jadi gila tgk banyak sgt pokok cantik-cantik.. Dari plan beli rumput je terus beli pokok bunga raya, pokok limau ngan tanaman renek lain..
Tengoklah senyum lebar sampai telinga..Mana tak dok lah dia berzikir kalah si Qoid minta mainan ajak pegi beli rumput..beli rumput..hari-hari scroll tgk rumput apa senang tanam kat Google..Kalah saya yang rajin baca blog ni..dia siap baca blog tanam rumput..jaga rumput..ahaha..ampun Hubby!
So..kami beli rumput Filipine RM2 sekaki tu.. Untuk rumah kami kena beli dalam 30pack. Hari tu ada 14 pack je..Jadilah..Baru minggu sudah kami pergi lagi dan beli lagi 20pack..baru lah nampak rupa laman..sebelum ni nampak macam tanah sawah pun ada..ahaha..lopak sana sini rumput tak cukup..hehe
Cantikkan..pokok renek 3 RM10. ada yang 1 RM10.. Tgk jenis..semangat nak berkebun..Tanam pokok renek keliling pagar..Lupa beli pokok cili..tgh berkira-kira nak tanam pokok mangga ke tidak..malas nanti merimbun..padahal mau makan tahun pun kan..Pokok bunga raya tu nak buat penawar anak demam..so eloklah tanam kan..
Nanti ada masa share gambar taman tak seberapa tu..hasil usaha kami suami isteri..termasuk Qoid tukang gembur tanah..ngan Qhalif tolong duduk atas pokok sampai penyek sambil main tanah..Janji aktiviti weekends ngan anak-anak..Biarlah main tanah ke..cacing ke..janji bersama dan dapat luang masa..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. alhamdulillah..seronok baca bila org ade rumah sendiri..kami ni belum lagi...

    ReplyDelete
  2. bestnyer...
    lya pon x sabar nk dpt kunci.. rmh dh siap..tp kunci x dpt2 lagi

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…