Skip to main content

Suamiku..Encik Hang Kebun :p

Assalamualaikum..

Selama ni duduk rumah takde tanah..(apartment) jadi mood berkebun ke sapu laman ke mmg takde..Masuk rumah baru yang hari ni genap sebulan diduduki..semangat berkebun dtg tanpa diundang..tambah pula nak berjimat..Kalau boleh bela ayam pun nak bela..ahaha..*ni bohong sgt lah kan*

Memula bincang ngan hubby..nak tutup ngan simen laman sekangkang kera tu..sbb macam serabut kan nak kemas ngan potong rumput..tp kos nak tutup cecah harga ribu riban terus tak jadi..so..marilah kita berbudi kepada tanah..

Dari hari masuk smpi semalam..tanah tu baru dibersihkan oleh encik Hubby..siang malam..buang batu kerikil..sampah pembinaan..amik masa juga..dan encik hubby dok hafal ngan study rumput apa best nak tanam..rumput japan..cow grass. rumput filipine..haha..setakat ni belakang rumah dah ada tumbuhan yang sedang struggle utk hidup..maklum..kami keluar pagi ms takde matahari..balik pun matahari dah masuk balik..nak menyiram tu mmg time dah gelap..siang keringla sikit.
 
Ni malam balik kerja..ini lah rutin sekarang..semangat waja..hehe
 
 
Sanggup pegi beli tanah nak tambak lagi..ok..ikut awak lah..awak punya side mmg bahagian depan kan..bahagian dapur bahagian I..so..fair & square..kikiki..

Nanti kita tengok hasil..x sempat lagi nak pegi nurseri belek-belek pokok..tp dlm perkiraan nak tanam pokok limau..pokok bunga kertas..Mama dah tolong semai pokok rhu kecik-kecik tu..Maybe makan masa lah kan nak tgk hasilnya..tp lepas ni mesti sejuk mata memandang..*Kejap je dah sebulan*..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…