15 January 2015

Qoid Rafif ~ 4 Tahun 11 Bulan

Assalamualaikum..
 
Bulan depan dah masuk 5 tahun..nak kena buat birthday dah..Ibu tgh stress nak buat sekali ngan Qhalif ke tak sbb beza cuma 2 minggu..tp kesian Qhalif kena share birthday celebration ngan abang..tp hubby kata dia kecil lagi taktau..huhu..tp Ibu tau..ahaha..suggestion pls!

Qoid dah start sekolah dan masuk 5 years old class..So..pembelajaran mmg lain dari masa 4 years dulu. Ni hari pertama dah bawa balik buku writing..dan kena buat ejaan..huhu..jenuh..tp cukup seriau dengar kalau Ibu nak hantar dia pegi sekolah dan jumpa teacher..Itu lah siapa suruh byk kes dulu..ahaha..dah Ibu ulang alik jumpa teacher..Harapnya masuk usia 5 tahun boleh behave dan lebih pandai adapt..
Bangun pagi ok wlupun liat sikit. tidur pun agak lewat sebab byk main..Asyiklah tanya bila nak cuti ni..sebab time cuti (Sabtu Ahad) je baru Ibu Ayah bagi Tab nak main game..Sekarang hari sekolah..ke hulu ke hilir lah mati kutu takde games etc..Kena disiplin..

Dah start makan nasi..Ni paling syukur..Tapi makan kalau Onny yang masak dan kalau balik rumah mengada taknak makan..makanlah coklat ke..biskut ke..takpelah..janji tengah hari ada makan nasi.
Panjang akal..ada je nak pusing sana sini bagitau tujuan sebenarnya..Nak mainan ke..nak beli makanan ringan ke..ada je sampai last-last Ibu Ayah mmg kena belikan..Tp itulah perkembangan mental yang baik utk Qoid..Takde lain Ibu mohon..semoga dipermudahkan segalanya utk Qoid..Dikurniakan kesihatan yang baik dan dipelihara olehNya..xoxo

Lynda Che Lah

1 comment:

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...