Skip to main content

Qhalif Umar ~ 10 Bulan 3 Hari

Assalamualaikum..

Post pertama untuk 2015..Tentang Qhalif Umar..Sebenarnya dia masuk 10 bulan 3 Jan hari tu..tapi Ibu is sibuk tahap maksima so mmg blog abandoned tak berupdate..tambahan pula negara tengah bersedih dengan kejadian banjir di beberapa tempat..sedih tgk mereka..
 
Qhalif Umar di usia ini dah tumbuh gigi 4 batang..tapi senget benget sbb suka main gigi..hihi..
Dah pandai jalan mcm robot tapi kdg2 malas..bertapak-tapak lah juga jalan. Ni dia sama ngan abg Qoid umur 10 bulan dah boleh jalan..so ibu excited nak belikan kasut sbb dah tak larat nak dukung..
Berat dah 9kg ++
Mainan kesukaan adalah barang dapur Ibu dan Onny..botol mineral water buat rolling..Mainan abg bagi kat dia pun sekejap sgt main pastu campak dah..
Makan toksah cakap..semua org makan dia join..
Kalau mengamuk..mengada bagi kat dia..manja sbb dia tau dia sorang je..ramai yang nak layan..
Suka tolak semua benda yang boleh bergerak..bakul baju kotor kdg dr dapur smpi dalam bilik..
Bawa potong rambut for first time..dan inilah dia..menangis bagai nak rak..Pakistan tukang gunting tu tak senang duduk..siap dukung dia pujuk-pujuk tp Qhalif kan drama king..ahaha..last-last kitorg cakap..takpe..gunting je lah..biar dia nangis kalau tak sampai sudah..biar Qhalif tgk betapa mengada nya dia..
Ibu tak blh hilang dr pandangan mata..menangis juga bagai kena pukul..nak mandi payah..nak buat apa pun payah..makan laju-laju tak sempat kunyah..huhu..anak bertuah..

Byk nak cerita..byk sgt nak share..utk tatapan anak-anak 1 hari nti..kenangan 2014 yang amat indah..2015 yang Insya Allah juga indah belaka..nanti lah ye..bila berkesempatan..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…