Lunch @ Pen Mutiara Penang

Assalamualaikum..

Entry Penang yang last..Ni semua sbb Kak Aziela share gambar kari kepala ikan best kat Penang..So..pegi Penang decide nak terjah..Dan mmg kari paling marveles pernah makan..Kalah kari Kg Attap..hehe..
Kami order ikan merah..tak amik kepala ikan sbb nak makan isi banyak-banyak..mmg sedap kari..bendi segar..kari tak masam sgt..cukup rasa..tangan bau kari smpi malam..kuah siap boleh hirup..time menaip ni adoi..terasa meletup-letup dlm mulut..nak pegi lagi!!
 
Contact no Pen Mutiara..
Yang ni kitorang pergi kat Bayan Lepas..ni 2nd day kat Penang Ma Ayah tak ikut..so..esok nak balik kami ikut jambatan pertama Penang..bawa Ma Ayah makan kat Butterworth..ahaha..nampak sgt gila makan kari yang sedap..
Ni kari kepala ikan jenahak..kat Butterworth kami amik set..untuk 8 org makan dalam RM250++..Ada side dish macam kailan ikan masin, sambal udang XL, Sotong goreng tepung dan air 2 jug. Berbaloi..makan smpi kenyang then gerak balik Klang..Ya Allah..Sedapnya lah tgk time ni..blh cuba kalau g Penang..mesti cuba..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Sedapnyaaa. Rasa berdesup nak pi Penang macam gini. hehehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eka dekat je kot dr Teluk Intan tu kan..
      Pegi dik sebelum meletup..ahaha

      Delete
    2. Dekat tak dekat gak la hehehe. Tgh plan esok nk jln kemana.

      Delete
  2. alorrrrr...sedapnya!! terliuq kita tau..seb baik jauh..kalau dekat, dah lama ku terjah..kikiki..dasar pemakan betul la si sue ni kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue..klu g penang kena singgah..wajib..huhu

      Delete
  3. yg butterworth dekat sgt dah ngan umah shu.. mgg sedap gila gulai dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..lain kali dtg butterworth singgah umah Shu

      Delete
  4. Replies
    1. Kak Izwa nak pegi Penang kan nti..sila terjah.tak rugi..klu tak pergi RUGI...

      Delete
  5. Berdesup akak masuk sini bila nampak Pen Mutiara...hahahah. Betul kan akak cerita? Sedap diikkkk... Bab meletup2 tu memang bertepatan sungguh la. Lain sikit dari kari kedai mamak biasa kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak..kerana akaklah sy terjah..kat penang buka blog akak nk cr exact location..semua kerana akak..ahahah..mmg meletup..lain dr yg lain

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts