Skip to main content

Lunch @ Pen Mutiara Penang

Assalamualaikum..

Entry Penang yang last..Ni semua sbb Kak Aziela share gambar kari kepala ikan best kat Penang..So..pegi Penang decide nak terjah..Dan mmg kari paling marveles pernah makan..Kalah kari Kg Attap..hehe..
Kami order ikan merah..tak amik kepala ikan sbb nak makan isi banyak-banyak..mmg sedap kari..bendi segar..kari tak masam sgt..cukup rasa..tangan bau kari smpi malam..kuah siap boleh hirup..time menaip ni adoi..terasa meletup-letup dlm mulut..nak pegi lagi!!
 
Contact no Pen Mutiara..
Yang ni kitorang pergi kat Bayan Lepas..ni 2nd day kat Penang Ma Ayah tak ikut..so..esok nak balik kami ikut jambatan pertama Penang..bawa Ma Ayah makan kat Butterworth..ahaha..nampak sgt gila makan kari yang sedap..
Ni kari kepala ikan jenahak..kat Butterworth kami amik set..untuk 8 org makan dalam RM250++..Ada side dish macam kailan ikan masin, sambal udang XL, Sotong goreng tepung dan air 2 jug. Berbaloi..makan smpi kenyang then gerak balik Klang..Ya Allah..Sedapnya lah tgk time ni..blh cuba kalau g Penang..mesti cuba..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Sedapnyaaa. Rasa berdesup nak pi Penang macam gini. hehehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eka dekat je kot dr Teluk Intan tu kan..
      Pegi dik sebelum meletup..ahaha

      Delete
    2. Dekat tak dekat gak la hehehe. Tgh plan esok nk jln kemana.

      Delete
  2. alorrrrr...sedapnya!! terliuq kita tau..seb baik jauh..kalau dekat, dah lama ku terjah..kikiki..dasar pemakan betul la si sue ni kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue..klu g penang kena singgah..wajib..huhu

      Delete
  3. yg butterworth dekat sgt dah ngan umah shu.. mgg sedap gila gulai dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..lain kali dtg butterworth singgah umah Shu

      Delete
  4. Replies
    1. Kak Izwa nak pegi Penang kan nti..sila terjah.tak rugi..klu tak pergi RUGI...

      Delete
  5. Berdesup akak masuk sini bila nampak Pen Mutiara...hahahah. Betul kan akak cerita? Sedap diikkkk... Bab meletup2 tu memang bertepatan sungguh la. Lain sikit dari kari kedai mamak biasa kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak..kerana akaklah sy terjah..kat penang buka blog akak nk cr exact location..semua kerana akak..ahahah..mmg meletup..lain dr yg lain

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…