Deko~Lah~Sangat : Ruang Tamu dan Ruang Makan

Assalamualaikum..

Org ada rumah..ada buat deko-deko..kita pun nak join..padahal takde pandai dan cantik pun deko tu..tp jadilah..buat kenangan..mana tahu setahun 2 lagi nak tukar `perabotan' kan Encik Hubby! :p

Hari ni tunjuk ruang tamu yang sebenarnya belum siap sepenuhnya..Tunjuk bahagian yang siap je..hehe..
Sofa beli di kedai perabot sebelah Tesco Setia Alam 3+2 je.Karpet kecik asal ada kat kedai Baryali Carpets, Meru..Mahal sbb tgk kat Ikea cantik-cantik lagi murah :( TV bawa dari rumah lama..Langsir pasang je kat rod takyah masuk dawai dia tu beli kat Tesco Setia Alam..Sekeping RM35++ Rasa murah sbb selama ni beli langsir beratus-ratus RM. Yang bestnya sebab rumah tengah..langsir beli 5 keping je utk master bedroom (3 panel) ngan depan ni 2 keping (2 panel)..So.maknanya boleh beli langsir setiap 3 bulan sekali :p

Hubby tanya kenapa hijau? Ntah..suka hijau kot..nampak tenang je..Relax..Lapik meja makan pun dah tersampuk beli hijau..eh..suka I lah kan..hehe..
 
 
Ruang makan..Meja beli kat kedai perabot 6 seater..Lampu dining tu sebenarnya idaman hati sejak masuk rumah pertama dulu..tp rumah dulu takde side dining so takleh pasang lampu ni..Kali ni tak kira..Sy nak juga lampu dining..dan encik hubby belikan..pasang pun jenuh..tapi dah beli kenalah pasang kan..hehe..meja putih bawa dr rumah lama..senang sebab situ ada plug point nak masak air..buat susu anak-anak..

Nak deko lain tak pandai..lagi satu..rumah sy mmg takde bunga..tak reti nak letak mcm mana..nanti klu ada jambangan bunga atau pasu yang berkenan di hati boleh try letak..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts