Skip to main content

Deko~Lah~Sangat : My Kitchen Cabinet

Assalamualaikum..

Semalam tunjuk gambar dining..ada 2 3 readers minta tunjuk Kitchen Cabinet..Rumah sy tidaklah besar mana..cuma itulah ada side dapur dan dining..so balas dendam juga..dulu rumah tak dapat buat fully cabinet..kali ni kita buat..lagipun rumah ni nak duduk sampai pencen..eh..ye ke..hehe..

Kitchen cabinet sy bentuk U dengan bar. Konon-konon semangat nak buat breakfast then minum kopi ngan encik hubby pagi-pagi..Konon ye..kalau dah pukul 6.30pagi pun dok terkejar nak keluar rumah sbb nak elak jammed..berangan je lah dok situ minum kopi..setakat ni..bar tu jd tempat Qoid buat homework..dia pun suka..dah save satu hal..meja studi Qoid tak payah beli :p
 
 
Saya amik kitchen cabinet dengan All Kitchen..Usahawan muda melayu kita..So far senang deal..senang semua..dan harga berpatutan..so sila terjah FB All Kitchen atau Blog All Kitchen..contact no 0192898826..top tu pakai melamine..dpt free hod, 2 bowl sink ngan soft close door..kalau tutup pintu takdelah berbunyi kan..so far..suka lah ngan design sbb nampak simple..btw kerusi bar beli kat Ikea..harga best!xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. ala kak.cite lah panjang lg.pasal budget.harga.hehehe.but nice kak! suka3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rara,
      perjanjian ngan Hubby..
      boleh post tp no harga revealed..ahaha
      tp overall dlm RM4k++
      dan in budget..yang penting suka!

      Delete
  2. Small nice akak nak gelarkan dapur ni..hehehe

    ReplyDelete
  3. akak follow ye..follow balik tau..

    ReplyDelete
  4. Sweetnya dapur. Best jgk ada meja tuh, kalo ada tetamu leh masak sambil sembang....xyah berdiri lama2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan kak..smbil masak blhlah layan tetamu.tetamu pun blh duduk smbil minum while kita prepare meals..2 in 1..hehe

      Delete
  5. cantiknya dapur gini. Berangan jugak nak dapat dapur gini sambil masak keletung keleting hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eka..
      dpt dapur idaman hati..mood memasak ada je..
      hihi..umah lama dulu bgn pagi cko ngan abg Long jom bfast luar..
      skrg ni bgn terus masuk dapur..ahaha..
      semangat sgt konon

      Delete
  6. alhamdulillah...kite berjiran..

    ReplyDelete
  7. As salam.Best baca cerita kabinet siap dengan baik. Pengalaman saya agak kurang baik. Setakat ini kerja belum siap sepenuhnya.

    http://jendeladapursaya.blogspot.my/2015/10/kabinet-dapur-bumiputera-dari-jendela.html

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…