22 December 2014

Cuti-Cuti Penang 2014

Assalamualaikum..

Cuti-cuti Penang ni tak plan actually..Ma ngan Ayah yang pegi bercuti..So kami adik beradik cuti juga tapi dok rumah..kebetulan hari Ma pegi tu hari keputeraan Sultan Selangor..tp disebabkan Ma post gambar Penang yang menggamit hati..melambai-lambai suruh dtg..maka terjadi rancangan yang tidak dirancang..Sy wassap adik ajak pegi juga..Dalam kereta otw balik dr Aquaria..check hotel rates..dan terus booking. pakai je govt rate..setel..
 
 
Ni antara gambar yang Ma WhatsApp..Tp Ma tak bg dtg sbb Ayah suh simpan duit tp kami dah plan gila-gila gak..so terjah je buat suprise..Kitorg berkemas dlm masa yang singkat..Delivery Lasagna sat..Pastu g amik Adik kat Pdg Jawa..Sebelum  tu makan malam kat Awe depan rumah.. Pukul 7mlm gerak terus..Slow n steady je la..anak-anak tidur dlm kereta..senang! Ahaha..tapi time tu je senang sbb sampai Penang pukul 11.30 malam macam tu dorg bangun segar bugar..Ibu Ayah, Papa Mama pengsan sbb dorg tidur balik pukul 2.30 pagi T_T
Lalu jambatan kedua Pulau Pinang..Menginap kat Krystal Suite Bayan Lepas..Concept apartment 2 bilik. 2 malam tu Rm550..Oklah kan..Sampai terus tanya reception mana bilik Ma..tp reception bgtau sistem down so takleh check guests..nak suprise camne kan..last-last WhatsApp Ayeed dan paksa bgtau no bilik.rupanya bilik sebelah je..So..g dingdong ngan anak-anak..lama gak nak buka..sekali Tok Ayah muncul ngan kain pelikat..terkejut tak hengat..yang lebihnya seronok tengok cucu datang..ahaha..Ma dah tido bgn suprise tgk cucu-cucu ada..

Esoknya..kami bw Ma jalan round Penang..Nak pegi Street Art..Rumah P Ramlee..Pdg Kota..Nak beli Jeruk Pak Ali..Makan nasi kandar..tp 2nd day to Penang penuh sesak. nak naik Bukit Bendera tak dpt..Penuh sgt..so kami ke Street Art. Tp jenuh nak cr gambar tu semua..Last2 yang pegi Ma, Ayah, Ayeed je sbb kami ngan bebudak tak larat nak jalan..Sbb Penang kan sehala je semua..nak g sesuatu tempat tu kena park kereta dan jalan..Penang panas tak hujan..so pengsan..2nd day dpt ke Padang Kota, Street Art dan Ma merayau ngan Ayah n Ayeed makan nasi kandar..Kami chow g makan best kat Bayan Lepas..nanti share...Malam tu lepas lepak mandi kolam kat hotel..g Gurney Drive..Ni pun pengsan..sbb park kat Mall baru kat Gurney tu..Saja bawak Ma makan Rojak Goyang..
 
 
 
Pagi hari terakhir..barulah dpt ajak Ma bfast sama..sbb dlm Penang mmg kena pakai GPS. Sila jgn percaya Waze..ahaha..kami check out awal sbb nak bawa Ma beli Jeruk Pak Ali ngan g rumah P Ramle..Then terus shoot g Butterworth makan kari kepala ikan..Itu share post lain juga..Berakhirlah perjalanan cuti-cuti Penang yang mmg tak plan..yang seronok sbb semua anak seronok dan enjoy wlupun mcm nak patah tulang belakang melayan dorg.Gerak dr Butterworth lebih kurang pukul 3ptg smpi Shah Alam makan malam dalam pukul 8.30malam. Hantar Adik balik Pdg Jawa..then balik Desa Latania dlm pukul 11 mlm. Anak-anak dah pengsan..Ibu Ayah ikut pengsan..Next trip beku nak masuk rumah..ye ke beku? xoxo

Lynda Che Lah

No comments:

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...