Skip to main content

Aktiviti ~ Bawa Anak-Anak ke Aquaria KLCC

Assalamualaikum..

Cuti hari Keputeraan Sultan Selangor (11 Disember) bawa anak ke KL. Hubby yang kerja kat Putrajaya amik cuti. Kebetulan kami ada urusan di pejabat lawyer di Plaza Permata..Alang-alang bawalah anak-anak jalan sempena cuti sekolah.. Kesian Qoid terperap kat rumah..So..pegilah kami ke Aquaria KLCC..

Sebenarnya..sambil menunggu kat pejabat lawyer (urusan jual rumah lama)..tgk Groupon ada tiket Aquaria murah..RM28 untuk dewasa..so terus grab.. Harga biasa bg dewasa RM38 kanak-kanak RM28. So, selesai urusan di Plaza Permata kami ke KLCC.
Sampai KLCC, pegi makan dulu kat Signatures..then lepas tu terus g Aquaria..Jauh jalan T_T..Dah tu bwk Qhalif kan..nasib baik ada carrier..Sampai Aquaria, Q panjang..org Selangor pakat turun KL kot bawa anak jalan-jalan..Smpi turn tunjuk voucher tp dorg kata takleh pakai sbb cuti sekolah..Voucher Groupon boleh pakai weekdays selain cuti sekolah..hampeh..So bayarlah harga normal..total kami 3 org RM104 T_T
Btw, voucher Groupon dah minta refund balik. Dorg akan jwb thru emel dalam masa 3 hari bekerja..kalau dapat untunglah..tak dpt burn je sbb non-transferable..so..sblm beli voucher mmg kena baca T&C.
Masuk Aquaria..Allah! Ramainya umat..mmg tak selesa langsung..Aircond pun tak rasa..jalan sangkut-sangkut..Sepatut kena limit kan sekali masuk tu berapa org..ni tgk ikan sipi-sipi..kebetulan semua ikan tidur..ahaha..ramai sgt kot dtg..
Masa naik walkway ni..ramai sgt org..smpi takleh gerak dah walkway tu..kami pun stay jalan slow2 kat laluan kecemasan tu..amik gambar la sambil tgk org berdiri bergerak slow gila sebelah kitorg..kelakar pun ada..hikhik
Sekejap je dalam tu..tak larat nak tunggu..sbb tempat duduk takde..penuh sesak..nak menyusukan Qhalif pun tak boleh..so redho je lah RM104 tu utk trip singkat ni..Jadi rakyat Malaysia pun kena tiaw duit kaw2 juga..huhu..masih aman..terus keluar..gambar yang amik kat pintu masuk td pun tak amik..2 keping RM80..sekeping RM60..dah! tak payah macam-macam..Balik dan plan next trip dlm kereta ngan hubby...ahaha..gila kitorg ni..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. aduhaiii..sayangnya tix groupon tu..x psl je kena kuar duit extra kan..next time kena baca T&C dulu la nampak gayanya..sue pun lbh kurang cam lynda gak..ni dah ada few vouchers dah luput tarikhnya..huhuhu..redho je la..tau dek lakik, mati gue..hehehe

    ReplyDelete
  2. mudahan blh la claim smula duit tu..
    syg jugak.. ye la..selama ni kalo redeem apa2 main ambik aje.. x baca T&C..

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…