Skip to main content

Qoid & Arianna ~ Mini Concert Little Caliphs

Assalamualaikum..

Mini concert Little Caliphs Sec 7 diadakan di Dewan dalam Kumpulan Media Karangkraf hari Selasa 18 Nov. Memandangkan Ibu dah cuti lama sbb Qoid & Qhalif kena HFMD maka lepas balik keja terus merempit ngan Ayah yang cuti ke sana..Masa sampai nampak Qoid tgh beratur sbb dah sampai turn..Nasib baik sempat.. Tak sempat tgk 1st show Arianna je..Kenapa lah kan buat hr bekerja :(

Masuk dewan..penuh..Mama, Ayeed, Esyam n Qhalif dah ada..Terus pegi depan pentas..amik video Qoid nyanyi lagu Maher Zain-Number One for Me..Tak nyanyi sgtla..hehe..buat gaya ngan menari..Mata bergenang sbb lagu ni dan sebab macam tak percaya..itu anak yang kecil dulu dikendong..didodoi..dah dok menari atas pentas nyanyi untuk Ibu..dan depan org ramai..jauh berbeza dengan Qoid yang dulu..skrg ada self confidence dan berani! Amik video terus..xde gambar.. nak share tak dpt sbb long duration..

Hebatnya Anak Ibu! Lepas tu tgk Arianna jadi buah oren..nyanyi lagu ulat bulu..hehe..Maklong tak sempat amik gambar sbb tgh tidokan Qhalif..Then last sekali..semua nyanyi lagu Goodbye..Sedih..ahaha..sebab dah habis dah penggal ni..sekejap je rasanya..
Dah setel dalam pukul 6.30 macam tu..keluarlah kami bergambar kenangan..beria semua bergambar..ahaha..al maklum ada artis 2 org ni..
 
Gambar terbaru kami sekeluarga..Alhamdulillah utk semua ini..So..Qoid & Arianna dah cuti sekolah..dok bergumpal tunggang terbalik kat rumah Onny..hihi..tapi sekejap je kot kan cuti ni..Tau dah naik sekolah semula tahun depan..sesi tahun depan start 8.30 pg-12.30 tgh..Nanti sy share yuran Little Caliphs 2015 k..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. alhamdulillah..tahniah qoid & arianna..
    cuti2 ni leh la enjoy..rehat2.. hehe..

    lya aritu pon ambik cuti..sbb buat hari kerja gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah Lya..
      mmg dah amik cuti tp sbb emergency Qoid Qhalif demam..cuti cancel
      klu tak..xde lah kelam kabut

      Delete
  2. Wahh meriah jugak mini concert diorang..macam-macam aktiviti ada..Mesti diorang pn enjoy buat semua persembahan..Aqil punya concert this sunday..so agak tak sabar jugak..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kn Aida.. Anak-anak kita rupanya..hehe

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…