Skip to main content

Parent's Meet Day ~ Little Caliphs Sec 7..Pencapaian Qoid Rafif

Assalamualaikum..

Rasa macam tua lah sgt sbb dah ada hari amik report card anak..ahaha..padahal..Tadika 4 tahun je..hehe..Ni event Sabtu lepas (1  Nov)..baru ni berkesempatan update.. Kami ke Parent's Meet Day kat tadika Qoid..Siap-siap nak pegi kenduri kawin..tp singgah sini dulu..ramai juga org..

Qoid Rafif biasalah..happy jumpa kawan-kawan tp dia mcm gementar sbb Ibu Ayah nak jumpa teacher..sbb biasa kalau ada kes terpencil je Ibu Ayah jumpa teacher..ahaha..so..dia ingat ni ada kes lah ni sampai Ibu dan Ayah dua-dua pegi jumpa teacher..Sampai je sementara menunggu dapat tgk buku ni
 
Hasil kerja Qoid..not bad for 4 years old kan..dengan bantuan teacher-teacher yang memang penyabar tahap keberapa lah ni...sbb bukan senang nak handle kira-kira 30 org budak umur 4 tahun sekaligus..Sy yang handle Qoid sorang pun kdg2 boleh naik hantu..hehehe..salute to teachers..
So..dpt juga tgk Qoid adapt..Syukur Alhamdulillah..sejak masuk sekolah kecil ni..Qoid berkembang dgn baik..dari perbincangan dan pemerhatian teacher Jieha..Qoid dr seorang budak yang asyik menangis ms masuk sekolah dan terpaksa diasingkan menjadi antara student yang menonjol..sbb nakal..kuat main..kuat mengikut org..ahaha..didenda lagi..tp itulah perkembangan paling positif dalam social life dia..positif utk seorg anak yang sblm ni pemalu dan mudah merajuk..

Dalam bab belajar..teacher maklumkan Qoid perlu perbaiki `writing skills'..dan dia sgt excellent dalam hafazan..Ini diakui...wlupun pelat sikit dan sebutan tak berapa betul tp hafazan dia bagus..Sy bangga puji anak sendiri..Tp seperti selalu sy coret kat sini..apa sy jangka dr budak 4 tahun kan..Ini dah cukup hebat utk dia..Ibu bangga dengan Qoid!
So..tahun depan masuk kelas KG2 for advanced student..Alhamdulillah..balik lambat sikit lah..hehe..masih menimbang-nimbang nak amik subjek Tahfiz tak..sbb nak buat Tahfiz ni kekentalan kena kuat..makan pun kena jaga..Qoid dah lah suka makan benda merepek juga..tp syukurlah byk perubahan yang berlaku..
Dear all teachers..Terima kasih tak terhingga..Tiada kata boleh diucapkan dengan jasa dan pengorbanan anda..Untuk Qoid Rafif Ibu..semoga terus membesar jadi lebih baik dan jadi lebih berilmu dan berpengetahuan..Ayah Ibu amat berbangga dengan Qoid..1 fine day..u will see this post dan faham bagaimana cintanya Ayah dan Ibu kepadamu..*tears* xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. congrats qoib..
    ok dh utk umur 4thn tu...
    moga trs bjaya..
    tahfiz tu sgt bgus,, tp mmg kna disiplin n jaga semua

    ReplyDelete
  2. Terjumpa blog ni...anak kite pun kat LC kondo tu..kelas KG1 jugak

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…