Skip to main content

Kisah Seram Malam Jumaat..

Assalamualaikum..

Ni malam tadi lah..hujan kan lebat..tunggu encik hubby balik dr Putrajaya dekat pukul 8 lebih br smpi..terus gerak pegi Ramly Halal Mart kat Bandar Botanic..masa tu dalam pukul 9.. Kalau org Klang nak g Bandar Botanic dr Klang mesti kena lalu perkuburan Cina, Kristian dan Perkuburan Islam kat Lipat Kajang tu kan..Pukul 9 mlm tu kira dah gelaplah kan..Sbb hujan pun kebetulan..

Dalam kereta sambil main ngan Qhalif..Qoid pun buka cerita..

Qoid : Ibu..Muaz kan..dia kata..dia nmpk hantu..kat rumah dia..
Ibu : Iye..Muaz nmpk hantu apa?
Qoid : Muaz nmpk hantu Bibik! (Ok..Ibu gelak)
Ibu : Macam mana rupa hantu Bibik tu?
Qoid : Qoid taktaulah..tp Muaz kata..dia nmpk hantu Bibik..Pastu dia lari masuk kereta..Mama ngan Ayah dia tido je..Esok pagi Mama ngan Ayah dia bangun..jumpa dia kat kereta..

Terbahak-bahak lah ibu gelak..Ayah dah seram sejuk sbb laluan kitorg tu kan..OK...ini memang cerita mengarutlah kan..bayangkan budak 4 tahun bercerita penuh semangat ngan kawan-kawan kat sekolah..Ye..comel! Then Qoid sambung..

Qoid : Muaz kata dia nampak hantu pocong..
Ibu : Macam mana hantu pocong tu?
Qoid : Macam ini Ibu (Sambil buat gaya hantu pocong)
Ibu : (Gelak)..Kita takleh takut ngan hantu tau..tp mana ada hantu..
Qoid : Eh..ada..Qoid nmpk.
Ibu : Qoid nampak kat mana? Rumah kita ada hantu? (Encik hubby dah suh diam..tak best dia kata)
Qoid : Rumah kita ada hantu Ibu..Qoid nampak..
Maka saspenlah kami...

Ibu : Ye ke ada hantu?
Qoid : Masa tu Ibu, Ayah, Qhalif tidur kan.. Qoid bangun kencing Qoid nmpk hantu!
Ibu : (saspen) Qoid nmpk hantu apa? kat mana?
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Qoid : Qoid nampak Hantu...Kak Limah....

Ahahahaha...maka pecahlah gelak tak hengat dunia mlm Jumaat ni..menangis Ibu gelak malam td..Ayah yang dari tadi dok seram pun keluarlah gelak besar tak hengat..Qhalif blur sbb dgr Ibu Ayah gelak kuat sgt..Adoilah anak bertuah..ntah mana dia tgk Hantu Kak Limah tu pun taktau..mmg pengaruh kawan-kawan lah ni..Ya Allah..Istighfar lah Ibu Ayah malam td sbb gelak byk sgt!xoxo
Anak Bertuah!

Lynda Che Lah

Comments

  1. hehehe..kalo tercerita tgh mlm mau seram jugak la walaupun gelak..hehehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…