Skip to main content

Hobi Qoid Rafif..

Assalamualaikum.

Semalam cerita pasal Qhalif Umar kan..hari ni pasal hobi Qoid Rafif..dia minat lah sgt Lego..tp bukan dia pasang pun..Encik hubby jd mangsa..tukang pasang..Qoid tinggal main je..
 
 
Bayangkan..kalau kumpul semua ni..adalah duit Ibu Ayah..Onny..Nenek dekat 700-800 hengget! Ahaha..dan sila beli brand Lego je sbb brand Cogo..Mogo..ke hape semua dia taknak..pandai pula tu pilih..tp yang bagusnya original Lego ni..dia tak mudah tanggal..mudah dipasang sbb instruction bagus sgt..tak mudah patah..tp klu hilang satu piece sgtlah tidak best.. Adalah hajat nak bawa dia ke Legoland..tp bila mengenangkan dia merengek nak beli pelbagai jenis Lego kat sana tu..kita tangguh dulu lah hajat smpi mmg cukup duit  nak shopping Lego..Ntah bila..hehe..

So far..Qoid dok lah mengadap mainan ni..oklah kan sbb kdg2 hubby ajar dia berfikir kreatif..sambung-sambung je lah jadi benda lain sikit..tp dia kedekut yang amat ngan adik Qhalif..tp adik Qhalif pun pandai menyakat..time abang main tu lah dia menerpa..mungkin sbb tarikan warna yang colourful tu kan..cuma risau..kalau satu piece masuk mulut..tak sempat buat apa dah telan..hehe..so..sambil Qoid main..sambil perhatikan Qhalif..mmg Qoid main Lego di bawah pemantauan Ibu Ayah..
Harap-harap dapatlah simpan mainan ni smpi Qhalif pula besar..nak beli rak  bercermin simpan semua dalam tu..hehe..khazanah berharga juga ni..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. bagusnya dia..blh siapkan model tu..
    biasa bdk y suka main lego ni genius.. sbb otak sntiasa berfikir nk bentukkan lego

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lya..
      bukan Qoid buatpun..hihi..Ayah Qoid yg buat..
      mayb dah besar sikit pandailah kot dia..

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…