21 October 2014

Hobi Qoid Rafif..

Assalamualaikum.

Semalam cerita pasal Qhalif Umar kan..hari ni pasal hobi Qoid Rafif..dia minat lah sgt Lego..tp bukan dia pasang pun..Encik hubby jd mangsa..tukang pasang..Qoid tinggal main je..
 
 
Bayangkan..kalau kumpul semua ni..adalah duit Ibu Ayah..Onny..Nenek dekat 700-800 hengget! Ahaha..dan sila beli brand Lego je sbb brand Cogo..Mogo..ke hape semua dia taknak..pandai pula tu pilih..tp yang bagusnya original Lego ni..dia tak mudah tanggal..mudah dipasang sbb instruction bagus sgt..tak mudah patah..tp klu hilang satu piece sgtlah tidak best.. Adalah hajat nak bawa dia ke Legoland..tp bila mengenangkan dia merengek nak beli pelbagai jenis Lego kat sana tu..kita tangguh dulu lah hajat smpi mmg cukup duit  nak shopping Lego..Ntah bila..hehe..

So far..Qoid dok lah mengadap mainan ni..oklah kan sbb kdg2 hubby ajar dia berfikir kreatif..sambung-sambung je lah jadi benda lain sikit..tp dia kedekut yang amat ngan adik Qhalif..tp adik Qhalif pun pandai menyakat..time abang main tu lah dia menerpa..mungkin sbb tarikan warna yang colourful tu kan..cuma risau..kalau satu piece masuk mulut..tak sempat buat apa dah telan..hehe..so..sambil Qoid main..sambil perhatikan Qhalif..mmg Qoid main Lego di bawah pemantauan Ibu Ayah..
Harap-harap dapatlah simpan mainan ni smpi Qhalif pula besar..nak beli rak  bercermin simpan semua dalam tu..hehe..khazanah berharga juga ni..xoxo

Lynda Che Lah

4 comments:

  1. bagusnya dia..blh siapkan model tu..
    biasa bdk y suka main lego ni genius.. sbb otak sntiasa berfikir nk bentukkan lego

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lya..
      bukan Qoid buatpun..hihi..Ayah Qoid yg buat..
      mayb dah besar sikit pandailah kot dia..

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...