Skip to main content

Cuti di Palm Garden Resort, IOI Resort Putrajaya

Assalamualaikum..

Penangan kena sound ngan Qoid kan..maka terjadilah percutian singkat ni..lama pun tak bw Qoid jalan dan holiday..rehat-rehat..tidur makan..tidur makan..nak pegi jauh-jauh mcm penat pula..so ke Putrajaya lah kita..Encik hubby lah x blh blah..dah nama keje Putrajaya..last-last wifey ajak tidur kat Putrajaya terus..kitorg pegi hari Sabtu lepas..semalam je..

Sy suka sgt ngan Booking.com..puas hatilah..mmg semua percutian dirancang dgn bantuan Booking.com..Senang..tak telan duit sbb mmg byr cash kat hotel je..Kami ke Palm Garden Resort, IOI Resort Putrajaya..sblh JW Marriot Putrajaya..Full house juga wlupun takde cuti apa kan..Tp melilau juga cr resort sbb byk jalan baru buat dan takde dlm GPS..kebetulan..depan tu ada pembinaan IOI City Mall..sat g siap penuhlah org Putrajaya kat situ..

Minta check in awal..pukul 11 mcm tu dah check in..masuk bilik..baring-baring jap..pastu ckp ngan Encik Hubby..kalau petang ni hujan..kesian Qoid tak sempat mandi kolam..so bersalin baju terus masuk kolam pukul 12.30 tgh hari tu..Cuaca mendung..
 
 
Ni je lah yang paling happy..happy tgk anak-anak senyum riang..Ibu kotakan janji ok..tak amik order 2 minggu..ahaha..masih bertahan lah ni 3 hari wlupun ada yg dah bertanya..tp mmg nak rehat 2 minggu..Lagipun nak tumpu kemas rumah pula..packing apa yang patut..
Lepas mandi manda..pegi makan kat Sanaa' Cyberjaya..nti share..petang tu Qoid pujuk lagi turun mandi kolam..ikutkan jelah..tp Ibu Ayah dok tepi ngan Qhalif yang pandang sayu je kat abang..Malam tu Qoid Qhalif tido awal..penat agaknya..
Selesa hotel ni..bilik besar seronoklah Qhalif merangkak takde org larang..Katil single 2 siap bg TOTO tambahan 2 juga..bentang kat lantai buat golek-golek..washroom bersih dan besar..air laju..semua tiptop..boleh pegi lagi tp bfast tak best! Lagipun Qoid tetiba tak sihat tapi bak kata hubby tak rugilah tak makan..so..next stop mana wahai Encik Hubby? ahaha...xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. saya suka pegi sini..santai sgt hotel dia..

    ReplyDelete
  2. hehehe percutian singkat tp best. Qoid pun nampak happy je mukanya

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…