29 October 2014

Cuti di Palm Garden Resort, IOI Resort Putrajaya

Assalamualaikum..

Penangan kena sound ngan Qoid kan..maka terjadilah percutian singkat ni..lama pun tak bw Qoid jalan dan holiday..rehat-rehat..tidur makan..tidur makan..nak pegi jauh-jauh mcm penat pula..so ke Putrajaya lah kita..Encik hubby lah x blh blah..dah nama keje Putrajaya..last-last wifey ajak tidur kat Putrajaya terus..kitorg pegi hari Sabtu lepas..semalam je..

Sy suka sgt ngan Booking.com..puas hatilah..mmg semua percutian dirancang dgn bantuan Booking.com..Senang..tak telan duit sbb mmg byr cash kat hotel je..Kami ke Palm Garden Resort, IOI Resort Putrajaya..sblh JW Marriot Putrajaya..Full house juga wlupun takde cuti apa kan..Tp melilau juga cr resort sbb byk jalan baru buat dan takde dlm GPS..kebetulan..depan tu ada pembinaan IOI City Mall..sat g siap penuhlah org Putrajaya kat situ..

Minta check in awal..pukul 11 mcm tu dah check in..masuk bilik..baring-baring jap..pastu ckp ngan Encik Hubby..kalau petang ni hujan..kesian Qoid tak sempat mandi kolam..so bersalin baju terus masuk kolam pukul 12.30 tgh hari tu..Cuaca mendung..
 
 
Ni je lah yang paling happy..happy tgk anak-anak senyum riang..Ibu kotakan janji ok..tak amik order 2 minggu..ahaha..masih bertahan lah ni 3 hari wlupun ada yg dah bertanya..tp mmg nak rehat 2 minggu..Lagipun nak tumpu kemas rumah pula..packing apa yang patut..
Lepas mandi manda..pegi makan kat Sanaa' Cyberjaya..nti share..petang tu Qoid pujuk lagi turun mandi kolam..ikutkan jelah..tp Ibu Ayah dok tepi ngan Qhalif yang pandang sayu je kat abang..Malam tu Qoid Qhalif tido awal..penat agaknya..
Selesa hotel ni..bilik besar seronoklah Qhalif merangkak takde org larang..Katil single 2 siap bg TOTO tambahan 2 juga..bentang kat lantai buat golek-golek..washroom bersih dan besar..air laju..semua tiptop..boleh pegi lagi tp bfast tak best! Lagipun Qoid tetiba tak sihat tapi bak kata hubby tak rugilah tak makan..so..next stop mana wahai Encik Hubby? ahaha...xoxo

Lynda Che Lah

2 comments:

  1. saya suka pegi sini..santai sgt hotel dia..

    ReplyDelete
  2. hehehe percutian singkat tp best. Qoid pun nampak happy je mukanya

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...