Skip to main content

Qhalif Umar ~ 6 Bulan

Assalamualaikum..

Hari  ni Qhalif Umar dah 6 bulan..Demam selsema dah kurang cuma selsema masih ada..Sabtu Ahad ni nak pegi jalan..Imunisasi 5 bulan pun tak ambil lagi sbb asyik tak sihat sepanjang Ogos hari tu..Insya Allah by next week blh bawa check up..
 
 
Qhalif dah angkat bontot nak merangkak tapi takde kekuatan lagi..hihi..setakat tgk terbalik terbaring tu dah biasa..tp mmg manja..pantang tgk org berdiri mesti hulur tangan minta berdukung..dah tu dia je yang kecik dan point of attention kan..haruslah attract attention sebaik mungkin..kesayangan abang Qoid ngan Kak Yana..
Semoga terus sihat sejahtera anak-anak Ibu..demam sekali sekala biasalah budak-budak kan..cuma Ibu Ayah masih weng sbb tak cukup tidur..melalut in the middle of nite adalah perkara biasa..hahaha..I mean You, Encik Suami :p...ahahaha..Encik Suami panggil Qhalif OKT (Org Kena Tuduh) sbb Qhalif lah buat org tak tidur malam..tp muka selamba je buat tak tau..hahaha...xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. happy 6month si comel..
    dh setengah tahun usia dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap je Lya..
      esok dah pandai berlari ngan menjawap cakap Ibu..grrr..hihi

      Delete
  2. kejap ja kandah 6 bulan... nanti dah boleh berjaan lak.. seronok tgok gelagat mereka

    ReplyDelete
  3. Kejap je dah 6 bulan. Anak buah eka dah nk masuk 8 bulan dah. Gaye mcam nak merangkak tapi belum lagi. Cuma dia angkat punggung tinggi2 pastu digoyang2nya hahahahaha kami punya gelak la kalau dia buat camtu. Gayat tengoknya.

    ReplyDelete
  4. Hehee..comel je Qhalif..nampak manja tapi cepat jugak dia nak merangkak kan..kejap je dah 6 bulan..

    ReplyDelete
  5. alololo..syomelnya..kejap je dah 6 bulan kan, tapi tgk qhalif dah mcm umo setahun..

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…