Skip to main content

Abang Qoid..

Assalamualaikum..

Dah petang baru sempat update..Actually..lama tak cerita pasal abg Qoid..Hari ni dia dah 4 tahun 7 bulan..Maknanya..dah dekat 9 bulan pegi sekolah..
Perkembangan kat sekolah amat baik..dah pandai baca beberapa surah lazim..ABC dah kenal..Kira 1,2,3 pun ok..Dan yang penting dah makan kat sekolah time rehat..Macam-macam dia makan..nasi lemak, beehoon goreng..mee goreng dan paling hebat makan karipap..Tp hanya makan kat sekolah..kat rumah habit makan masih mcm biasa..sbb dia kata Ibu ngan Onny masak tak sedap..Bibik (Pembantu di Sekolah) masak sedap...huhu..sentap Ibu nak!..hahah..xpelah..janji adalah makan..
 
Sebagai Abang di rumah..amat baik..x pernah lah nak pukul adik ke apa ke..cuma rajin hulur jari tangan ngan kaki bagi adik masuk mulut..Almaklum kan..usia Qhalif 6 bulan mmg hobi masuk benda dlm mulut..so Abang Qoid mcm helpinglah adik ngan hobi tu..Haisshhh...Selalu kena tepuk ngan Ibu..Rajin tolong Ibu..Pandai masuk toilet dan cuci sendiri..Pandai mandi sendiri juga wlupun kdg2 Ibu Ayah tak yakin..hihi..Dan yang penting..Diapers free waktu tidur malam..Syukur..Slow n steady je lah perkembangan..Semoga terus berkembang baik dr pelbagai segi..Semoga jadi anak soleh..dipermudahkan segala urusan..Ibu Ayah Sayang Abang Qoid..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Anak saya tahun depan dah masuk 4 tahun... Memang dah merengek nak masuk sekolah.. Tapi mama macam sedih, tak nak lepaskan... Sebab rasa macam dah besar je anak mama nak sekolah dah... Huhu

    Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Wafee..
      Hehe..time hntr Qoid sekolah..dia of coz meraung kat sekolah..tp sy pun ikut meraung dlm kereta..haha..berjurai air mata tak henti..tp syukur Alhamdulillah..semuanya dah ok skrg..Dia yang seronok pergi sekolah..

      Delete
  2. Alhamdulillah... dh byk pkmbngan +ve.. msti dia suka sbb dpt rmai kwn. Moga trs bjaya ye

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…