15 September 2014

Abang Qoid..

Assalamualaikum..

Dah petang baru sempat update..Actually..lama tak cerita pasal abg Qoid..Hari ni dia dah 4 tahun 7 bulan..Maknanya..dah dekat 9 bulan pegi sekolah..
Perkembangan kat sekolah amat baik..dah pandai baca beberapa surah lazim..ABC dah kenal..Kira 1,2,3 pun ok..Dan yang penting dah makan kat sekolah time rehat..Macam-macam dia makan..nasi lemak, beehoon goreng..mee goreng dan paling hebat makan karipap..Tp hanya makan kat sekolah..kat rumah habit makan masih mcm biasa..sbb dia kata Ibu ngan Onny masak tak sedap..Bibik (Pembantu di Sekolah) masak sedap...huhu..sentap Ibu nak!..hahah..xpelah..janji adalah makan..
 
Sebagai Abang di rumah..amat baik..x pernah lah nak pukul adik ke apa ke..cuma rajin hulur jari tangan ngan kaki bagi adik masuk mulut..Almaklum kan..usia Qhalif 6 bulan mmg hobi masuk benda dlm mulut..so Abang Qoid mcm helpinglah adik ngan hobi tu..Haisshhh...Selalu kena tepuk ngan Ibu..Rajin tolong Ibu..Pandai masuk toilet dan cuci sendiri..Pandai mandi sendiri juga wlupun kdg2 Ibu Ayah tak yakin..hihi..Dan yang penting..Diapers free waktu tidur malam..Syukur..Slow n steady je lah perkembangan..Semoga terus berkembang baik dr pelbagai segi..Semoga jadi anak soleh..dipermudahkan segala urusan..Ibu Ayah Sayang Abang Qoid..xoxo

Lynda Che Lah

3 comments:

  1. Anak saya tahun depan dah masuk 4 tahun... Memang dah merengek nak masuk sekolah.. Tapi mama macam sedih, tak nak lepaskan... Sebab rasa macam dah besar je anak mama nak sekolah dah... Huhu

    Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Wafee..
      Hehe..time hntr Qoid sekolah..dia of coz meraung kat sekolah..tp sy pun ikut meraung dlm kereta..haha..berjurai air mata tak henti..tp syukur Alhamdulillah..semuanya dah ok skrg..Dia yang seronok pergi sekolah..

      Delete
  2. Alhamdulillah... dh byk pkmbngan +ve.. msti dia suka sbb dpt rmai kwn. Moga trs bjaya ye

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...