13 August 2014

Cerita Raya 2014 ~ Part 2

Assalamualaikum..

Baru berpeluang update cerita raya seterusnya..kelmarin EL lagi sbb hubby kena food poisoning..biasalah kan musim raya..mkn mcm-mcm..then Mama tak sihat..

Raya ke2 kami..pagi dah bangun masak lauk pauk buat brunch..sbb klu g beraya umah org ni juadah standard biasalah..mee goreng ke..ketupat rendang ke kan..sy ngan hubby jenis perut takleh kosong..kang abis kitorg tingtong..ngan pening masuk anginlah..so better brunch berat terus kat rumah..Raya ke2 terus g Gombak rumah sedara mara hubby..kami keluar dr jam 11pagi dan balik pukul 11mlm..betul raya sakan..huhu
 
Dahlah balik malam tu pukul 11mlm..nasib baik 2 hero ni dah pengsan kepenatan..mlm tu sy tidur lebih kurang pukul 1pagi..then bangun pukul 5pagi berkemas sebab kami ada trip ke Besut, Terengganu..balik kampung ayah..last-last gerak pukul 9pg lebih juga..tp raya ke3 perjalanan lancar..kami ikut Gua Musang dan menginap kat ATZ Cabinstay, Kg. Tok Raja, Jerteh..Beraya di kampung katakan..heheh..
Kami sampai Jerteh dalam pukul 3.30petang camtu..then siap-siap kemas mandi semua nak dekat Maghrib g umah Toki jumpa mama ayah..malam tu pegi umah Maklong je..Raya ke4 jalan ke Salor, Melor kat Pasir Putih...Jalan jem tak hengat..Kelantan jem hari raya..tak bergerak..perjalanan yang patutnya boleh buat 45 minit jadi 3 4 jam..dah pula..kete mama ayah buat hal..kipas tak pusing..nasib baik ada bengkel buka..tinggalkan kat bengkel dan mama ayah tumpang kami sambung beraya..
Raya ke5 tu..mama ayah nak gerak ke Kuantan dah..kalau ikutkan kami nak balik Raya ke6..tp hubby kata..boringlah dah takde aktiviti..so decide balik juga on the same day..tp lewat petang..sebelum balik pegi cuba nasib kat Pantai Air Tawar..setiap kali balik terjah kedai Pokwi Ais Jagung x buka..Alhamdulillah rezeki kami..Pokwi dah buka meniaga pada raya ke5..
 
Dah kenyang pekena mee sup ngan mee goreng kami gerak balik Klang jam 7 malam mcm tu..gerak ikut Jalan Pantai ke Permaisuri then masuk LPT..jauh..huhu..berhenti 2 3 kali utk hubby take a nap..sampai rumah pukul 4pagi..huhu..
Balik tu yang Qhalif start demam tu..hihi..jalan jauh tgh malam lah katakan..pasni tunggu masuk rumah baru je..dah lama sgt menunggu..konon nak beraya kat rumah baru..ni pula..raya Haji pun tak tentu lagi dapat masuk ke tak..doa-doakan cepat masuk ye..xoxo

Lynda Che Lah

1 comment:

  1. Jauh jugak perjalanan kan Linda..penat memang penat tapi kalau dapat jumpa semua sedara mara, rasa berbaloi kepenatan..yang penting makan makanan raya memang sedap disamping dapat mengeratkan ukhwah..Kesian Qhalif demam, hopefully sekarang ni dah sembuh sepenuhnya..Amin!

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...