Skip to main content

Cerita Raya 2014 ~ Part 1

Assalamualaikum..

Amboi..mcm byk je aktiviti raya..adalah sikit..tahun ni sambut raya ngan org baru..Qhalif Umar...Tahun lepas dia dlm perut ibu..hehe..Baju raya tahun ni warna hijau lumut..cerita baju raya mmg haru sikit..ton colour mmg lain-lain walaupun masih dlm kategori hijau lumut..Actually, hubby dah ada baju Melayu hijau lumut..buat tahun lepas tapi tak pakai..so langkah penjimatan tahun ni..kami sepakatlah warna tu..then usaha mencari baju dua beradik tu..seawal puasa dah g terjah kompleks PKNS cr baju..dptlah ton yang hampir sama sbb contoh kain hubby tak bawa..redha je lah..asal lebih kurang..then baju sy..mmg beli last minute..dan baju yang diidam xda saiz..T____T so jadilah colour yang lain juga..ramai juga yang pakai warna hijau tahun ni sbb baju colour tu habis di pasaran..
 
Tahun ni turn raya ngan MIL..mcm tahun sebelum..kalau raya ngan MIL mmg takkan cukup korum..sbb BIL ke Penang..SIL ke umah mertua..Kalau nak kumpul semua..akan ada tahun MIL raya seorang.so..terpaksalah ikut giliran..Pagi raya juga masak kan MIL nasi tomato..buat makan smpi petang..turn Ma Ayah balik Besut dan Adik balik Melaka..so pagi raya kami berwassap je lah share gambar baju raya..
 
Nti share cerita raya kedua dan seterusnya..tahun ni boleh tahan lah beraya..sapa kata kami takda kampung? tahun ni kami balik beraya kat kampung ayah..pecah rekod raya sakan tahun ni smpi demam si Qhalif ikut Ibu Ayah beraya..hehe..xoxo

Lynda Che Lah


Comments

  1. meriah raya lynda...seronok tgk si kecik tu berbaju melayu...comey!

    ReplyDelete
  2. ceria2 muka pagi raya...
    xpela.. kena saling bertolenrasi

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…