06 August 2014

Cerita Raya 2014 ~ Part 1

Assalamualaikum..

Amboi..mcm byk je aktiviti raya..adalah sikit..tahun ni sambut raya ngan org baru..Qhalif Umar...Tahun lepas dia dlm perut ibu..hehe..Baju raya tahun ni warna hijau lumut..cerita baju raya mmg haru sikit..ton colour mmg lain-lain walaupun masih dlm kategori hijau lumut..Actually, hubby dah ada baju Melayu hijau lumut..buat tahun lepas tapi tak pakai..so langkah penjimatan tahun ni..kami sepakatlah warna tu..then usaha mencari baju dua beradik tu..seawal puasa dah g terjah kompleks PKNS cr baju..dptlah ton yang hampir sama sbb contoh kain hubby tak bawa..redha je lah..asal lebih kurang..then baju sy..mmg beli last minute..dan baju yang diidam xda saiz..T____T so jadilah colour yang lain juga..ramai juga yang pakai warna hijau tahun ni sbb baju colour tu habis di pasaran..
 
Tahun ni turn raya ngan MIL..mcm tahun sebelum..kalau raya ngan MIL mmg takkan cukup korum..sbb BIL ke Penang..SIL ke umah mertua..Kalau nak kumpul semua..akan ada tahun MIL raya seorang.so..terpaksalah ikut giliran..Pagi raya juga masak kan MIL nasi tomato..buat makan smpi petang..turn Ma Ayah balik Besut dan Adik balik Melaka..so pagi raya kami berwassap je lah share gambar baju raya..
 
Nti share cerita raya kedua dan seterusnya..tahun ni boleh tahan lah beraya..sapa kata kami takda kampung? tahun ni kami balik beraya kat kampung ayah..pecah rekod raya sakan tahun ni smpi demam si Qhalif ikut Ibu Ayah beraya..hehe..xoxo

Lynda Che Lah


4 comments:

  1. meriah raya lynda...seronok tgk si kecik tu berbaju melayu...comey!

    ReplyDelete
  2. ceria2 muka pagi raya...
    xpela.. kena saling bertolenrasi

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Jom Bercuti di Ipoh ~ Heritage Hotel

Assalamualaikum.. Mood cuti-cuti kadang datang bila kita banyak kerja kat ofis, serabut dengan masa yang macam tak cukup. Kan? Tapi na...