Skip to main content

Selepas 12 Tahun..

Assalamualaikum..

Dah masuk Julai..sekejap je kan..so officially hari ni dah genap 12 tahun  Nol-Lyn berkenalan..bersahabat baik..Insya Allah sampai Jannah..
Ye..perbualan pagi ini..selepas 12 tahun..bukan senang nak ingat macam-macam kan..ahaha..teori tentang lelaki itu mmg tepat..teori apa? sila Google..hehe..gurau je ye awak!

TQ sbb sentiasa ada di sisi..sentiasa mendengar rungutan..keluhan dan ketidakpuasan hati..sentiasa sabar wlupun kdg2 kita bercakap mcm nak bergaduh sbb telinga I tak berapa dengar sebelah ni..terima kekurangan dan kelebihan I dengan setenang dan semahunya..semoga kita terus jadi bestfren untuk backup anak-anak lepas kena marah ngan teacher :p Luv U till Jannah! Nak belanja gambar zaman muda..ahaha..mudalah sgt!

xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. Hehehe ingat ye abg long. Takpela salah sikit pun. Kitorang pulak 6/7 ni baru 6 tahun hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6/7 besday akak..ngehheee..motif?
      hahaha

      Delete
  2. 12 tahun?lamanyaaa..tahniah Lin n suami..semoga berkekalan hingga akhir hayat..Amin!!

    ReplyDelete
  3. waaaahhhhh...memang lamaaaaa..!!! saya dulu dalam masa 12 tahun.. tah berapa kali bercinta putus.. ngan orang lain2.. hahahaha... akhirnya Allah bagi orang yang tepat tuk saya.. alhamdulillah.. :) neway.. tahniah yer.. dan smoga terus kekal ikatan kasih sayang cinta tu sampai bila2.. amiiinn... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Aty..cabaran besar sbnrnya stay ngan org yang sama for 12 tahun ni..hehehe
      tp kami mmg best fren...

      Delete
  4. wow 12yrs!! moga berkekalan hingga ke syurga ye...amiiin

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…