Jalan-Jalan Langkawi

Assalamualaikum..

Event sebelum Ramadhan hari tu..Actually Ma ngan adik-adik dah booking flight awal..bulan Mac..masa tiket murah..Sy ngan hubby decide last minute nak ikut..then dptlah tiket MAS murah dr biasa..rezeki..kitorg pegi 22 Jun-24 Jun je..Ma dan adik-adik berlepas dr KLIA2..sy ngan hubby with kids dari KLIA..Menginap di Landcons Hotel, Pantai Cenang. berdepan dengan The Zon Duty Free Complex..ada McDonalds 24hours..tp pagi nak cr bfast susah sbb dah muak makan bfast@McD tu..
 
 
Qoid dlm flight tengok TV then minum fresh orange tu x tahan..adoi..xkan nak makan m s dlm flight je kot.
Sampai Langkawi semua dah sewa kereta..flight kami malam..so sampai Langkawi terus tidur sbb pagi esok ada program..Island hopping to Dayang Bunting Lake, tgk helang dan Pantai Beras Basah..
 
Ngan Qhalif sekali angkut pegi Island hopping..tak silap RM30 seorang..kami sefamili je dah satu bot..seronok..Smpi Dayang Bunting..kena mendaki naik bukit sebelum sampai betul-betul dekat tasik..Dorg mandi sekejap..main bot kayuh tu..Sejam lepak sini sebelum g tengok helang..Setel tgk helang..bot bawa kami mandi laut kat Pulau Beras Basah..semua tempat ni beware of monkeys..sbb monyet kat sini suka menyerang benda warna merah..huhu..botol coke adik hampir dicopet oleh monyet..while plastik merah mama berterabur sbb monyet datang attack mama..hahaha..

Selesai Island hopping dlm kol 1..kami balik hotel mandi then drive g pekan Kuah makan Nasi Ayam Pak Ya yang famous..then balik hotel bg bebudak tidur sblm petang jalan-jalan kat depan hotel je beli cokelat..then sy ngan hubby g makan Laksa Ikan Sekoq kat tepi airport..layanlah juga sbb tgk kapal terbang mendarat kat landasan..Laksa is best!
Malam plan ramai-ramai g makan nasi kandar kat jeti tp kedai tutup pula..so..mkn je nasi kandar kat pekan Kuah..ingat nak g Dataran Helang..tp Qhalif n Qoid dah meragam nak tidur..dorang je la pegi..Kami balik 24 Jun flight pukul 12.30 tgh hr..so..kiranya aktiviti kat Langkawi dah habis lah..mmg short trip..Ma dan adik-adik balik 24 Jun flight malam..so..dorg sambung jalan pantai Cenang..
Sampai KLIA lebih kurang pukul 1.45petang..g makan kat KLIA2 sbb park kat situ..setel mkn dlm pukul 3 petang..sampai rumah dlm pukul 4..then..semua pengsan..huhu..esoknya keje..yang balik tgh mlm..hari Rabu tu lemau..ahaha..penat rupanya buat short trip..hihi..bila nak cuti-cuti lagi..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. bestnyer jln2 kat langkawi.. byk x borong coklat?

    ReplyDelete
  2. Fuh..memang rushing sangat kan Lynda..short trip memang letih amat..paling tidak kena ambik 3h2m, baru berbaloi sikit n sempat shopping..hehee

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts