Skip to main content

Jalan-Jalan Langkawi

Assalamualaikum..

Event sebelum Ramadhan hari tu..Actually Ma ngan adik-adik dah booking flight awal..bulan Mac..masa tiket murah..Sy ngan hubby decide last minute nak ikut..then dptlah tiket MAS murah dr biasa..rezeki..kitorg pegi 22 Jun-24 Jun je..Ma dan adik-adik berlepas dr KLIA2..sy ngan hubby with kids dari KLIA..Menginap di Landcons Hotel, Pantai Cenang. berdepan dengan The Zon Duty Free Complex..ada McDonalds 24hours..tp pagi nak cr bfast susah sbb dah muak makan bfast@McD tu..
 
 
Qoid dlm flight tengok TV then minum fresh orange tu x tahan..adoi..xkan nak makan m s dlm flight je kot.
Sampai Langkawi semua dah sewa kereta..flight kami malam..so sampai Langkawi terus tidur sbb pagi esok ada program..Island hopping to Dayang Bunting Lake, tgk helang dan Pantai Beras Basah..
 
Ngan Qhalif sekali angkut pegi Island hopping..tak silap RM30 seorang..kami sefamili je dah satu bot..seronok..Smpi Dayang Bunting..kena mendaki naik bukit sebelum sampai betul-betul dekat tasik..Dorg mandi sekejap..main bot kayuh tu..Sejam lepak sini sebelum g tengok helang..Setel tgk helang..bot bawa kami mandi laut kat Pulau Beras Basah..semua tempat ni beware of monkeys..sbb monyet kat sini suka menyerang benda warna merah..huhu..botol coke adik hampir dicopet oleh monyet..while plastik merah mama berterabur sbb monyet datang attack mama..hahaha..

Selesai Island hopping dlm kol 1..kami balik hotel mandi then drive g pekan Kuah makan Nasi Ayam Pak Ya yang famous..then balik hotel bg bebudak tidur sblm petang jalan-jalan kat depan hotel je beli cokelat..then sy ngan hubby g makan Laksa Ikan Sekoq kat tepi airport..layanlah juga sbb tgk kapal terbang mendarat kat landasan..Laksa is best!
Malam plan ramai-ramai g makan nasi kandar kat jeti tp kedai tutup pula..so..mkn je nasi kandar kat pekan Kuah..ingat nak g Dataran Helang..tp Qhalif n Qoid dah meragam nak tidur..dorang je la pegi..Kami balik 24 Jun flight pukul 12.30 tgh hr..so..kiranya aktiviti kat Langkawi dah habis lah..mmg short trip..Ma dan adik-adik balik 24 Jun flight malam..so..dorg sambung jalan pantai Cenang..
Sampai KLIA lebih kurang pukul 1.45petang..g makan kat KLIA2 sbb park kat situ..setel mkn dlm pukul 3 petang..sampai rumah dlm pukul 4..then..semua pengsan..huhu..esoknya keje..yang balik tgh mlm..hari Rabu tu lemau..ahaha..penat rupanya buat short trip..hihi..bila nak cuti-cuti lagi..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. bestnyer jln2 kat langkawi.. byk x borong coklat?

    ReplyDelete
  2. Fuh..memang rushing sangat kan Lynda..short trip memang letih amat..paling tidak kena ambik 3h2m, baru berbaloi sikit n sempat shopping..hehee

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…