30 May 2014

Mohon Terasa!

Assalamualaikum..

Nak share sesuatu dr FB..
Nice..sy tak tgk ABPBH hari tu tapi dpt bayangkan artis Melayu Islam kita berpakaian bagaimana..sy cuma tgk gambar Felixia dan berbangga dengan dia campur sedikit rasa malu..semoga dia istiqamah..begitu juga saya..jangan dipersoalkan tentang sejarah silam beliau..past is past..lagipun dia amatlah jahil dan dilahirkan sbg bukan Islam..semoga hidayah terus memihak pada dia..Insya Allah..xoxo

Lynda Che Lah

28 May 2014

Wordless Wednesday #73

Assalamualaikum..
 Lamb Ribs ~ Wadihana Islamic Steakhouse Seksyen 7 Shah Alam (WISH Sec. 7)

Lynda Che Lah

27 May 2014

Happy Birthday PakLang!

Assalamualaikum..

Hari ni birthday PakLang pula..semalam ayah..so malam tadi celebrate sekali..Semoga dipanjangkan usia..dipermudahkan urusan..dilimpahi rezeki dan cepat kahwin..kitorg lama tak makan kenduri :)
 Qhalif Umar kesayangan baru PakLang..hehe..muka pun iras PakLang masa kecil..iye ke..ahaha..xoxo

Lynda Che Lah

26 May 2014

Happy Birthday Ayah!

Assalamualaikum..

Hari ni birthday Tok Ayah..Semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki..dilimpahi rahmat dan kesihatan yang baik..Kami sayang ayah..Malam ni celebrate..So..insya Allah ada entry makan-makan..
 Lynda Che Lah

Dah Masuk Kerja...

Assalamualaikum..

Dah masuk kerja hari ni..nanti update..sebelum tu..rindu Cinta Hati...
 Lynda Che Lah xoxo

20 May 2014

Qhalif Suntikan 2 Bulan..

Assalamualaikum..

Qhalif Umar dah 2 bulan 3 Mei hr tu tp x cucuk lg sbb pegi cuti-cuti Msia kn..so..balik dr cuti baru bawak Qhalif cucuk kat Klinik Kesihatan..

Berat dah naik 5.4kg..perkembangan ok..x byk ragam..skrg ni lebih byk nak ajak main dan borak..Ibu nk masuk keje dah..alahai..so next week ajaklah onny main ngan borak ye..hehe..Suntikan 2 bulan ini merupakan suntikan 3 serangkai dalam satu shot (hib, DTP, polio). Ini utk mengelakkan kancing gigi, penyakit bawaan udara dan polio. Biasanya suntikan ini akan menyebabkan baby demam tapi alhamdulillah Qhalif tak demam..

Actually nak share sikit petua utk elak baby demam lepas injection iaitu selepas disuntik terus bg ubat demam yang dibekalkan dan sapu tempat suntikan dengan Vicks..Petua ni sy buat utk kedua-dua anak. Syukur Qoid dan Qhalif setiap kali suntikan imunisasi tak demam..
Disebabkan untuk suntikan 2 bulan ni g lewat (14 Mei) kena tunggu lebih kurang sebulan utk suntikan seterusnya..next check up 3 months pada 19 Jun..Ibu dah nak masuk keje Isnin depan..huhu..xoxo

Lynda Che Lah

BE Lagi..TQ Nuffy

Assalamualaikum..
Rezeki..semoga bertahan lama..TQ Nuffy
Lynda Che Lah xoxo

19 May 2014

Hari Ibu..

Assalamualaikum..
Hari Ibu hari tu jatuh pada 11 Mei..tp xde sambutan sbb baru balik dari cuti-cuti Malaysia..kepenatan semua..tapi tetap dapat hadiah hari ibu bila Qoid Rafif balik dr sekolah tempoh hari..
Hadiah paling bermakna adalah anak-anak sihat dan ceria..hidup bahagia dan dilimpahi kurniaan rezeki yang baik-baik..Cukup buat seorang ibu..kan..dan semoga anak-anak ini terus sihat dan diberi perlindungan..Untuk mama..jasamu tak terbalas..yang termampu..terima kasih untuk segalanya.xoxo

Lynda Che Lah

12 May 2014

BE May 2014..

Assalamualaikum..
Balik bercuti nampak BE May di Nuffnang..Semoga lama lah sikitkan..BTW dah create page LyndaCheLah.com kat FB..Bolehlah like..hehe..Saje suka-suka..Cerita cuti-cuti nanti ye..xoxo
Lynda Che Lah

07 May 2014

Makan Kari Kepala Ikan Kg Attap, KL

Assalamualaikum..
Hajat sewaktu mengandungkan Qhalif Umar akhirnya tertunai..ahaha..sebenarnya yang lebihnya Onny ngan Tok Ayah yang mengidam kari kepala ikan ni lepas tgk kat Majalah Tiga..Kami pergi hari Sabtu lepas..awal bertolak dr Klang..pukul 10.30 pagi..

Restoren ZK ni terletak di no. 76, Jalan Kg Attap..betul-betul tepi federal highway arah ke Klang..Kari kepala ikan dah start serve pukul 11 pagi sampai 4 petang..Ketibaan kami disambut mesra pemilik kedai..Masa pukul 11.30 pagi tu kedai belum penuh..so..selesa nak pilih tempat..

Kalau nak makan kepala ikan..terus duduk dan nanti pelayan akan amik order..servis mmg cepat..puas hati..So..hari tu kami order kepala ikan jenahak, sotong goreng sepinggang, ayam madu 2 ketul, telur ikan goreng sepinggan dan nasi..Total makan hari tu RM206..RM6 diskaun..Byr RM200..Kari ikan dia mmg marveles..Akan singgah lagi..
Lynda Che Lah

06 May 2014

Our 5th Anniversary Dinner

Assalamualaikum..
Tahun ni punye anniversary mmg sempoi..Dinner kat Pizza Hut Bukit Kemuning with 2 bundles of joy..Anak-anak..Hubby ckp..anak-anaklah hadiah terhebat utk setiap anniversary kami..Biasanya masa anniversary akan pegi holiday atau stay at hotel tp sbb komitmen sports day Qoid x dptlah pegi on the date..tp kitorg akan pegi lusa..sponsor lagi...ekeke..can't wait!
Semoga kebahagiaan kekal hingga hujung nyawa dan dipertemukan Allah di Syurga Abadi..Semoga kasih dan semangat kami terus utuh..Utk Anak-Anak Ibu dan Ayah..semoga kalian juga beroleh keberkatan dunia dan akhirat..xoxo

Lynda Che Lah

Qoid & Yana Sports Day

Assalamualaikum..
Event sports day ni berlangsung masa cuti 1 Mei hari tu..so..bangun pagi juga dan bersiap ke Dewan Tanjung MBSA, Seksyen 19 utk hari sukan pertama anak-anak..Semangat Qoid bangun..dia rumah merah (delima) dan Yana rumah ungu (Anggur)..Ngan Onny Tok Ayah sekali datang..almaklum..hari sukan pertama cucu-cucu kesayangan..

Kami sampai dewan pukul 8 pagi..ngan Qhalif sekali dibawa..excited lebih Ibu ngan Ayah..
Masa ni Qoid Ok lagi..tapi muka sedih sikit sbb ramai sgt orang kat dewan tu..Sampai time perbarisan  masuk..Ibu dan Mama sibuklah dok amik video..nampak Arianna lambai-lambai..sampai je Qoid depan Ibu terus keluar perbarisan..muka blur dan end up nangis..haha..pujuk punye pujuk suh masuk barisan xmau..pastu mmg tugas Mama lah utk hantar dia ke dalam barisan sbb memang tak makan ckp Ibu dah..sambil tu Ayah curi-curi amik gambar dia menangis masa dalam barisan..tapi sekejap je lah nangisnya..Alhamdulillah masa game dia ok..
Onny ngan Tok Ayah bawa Qhalif balik lepas perbarisan..Lagipun dewan penuh dan panas..tak selesa Qhalif nak tidur..TQ Ma Ayah..
Utk second game..ngan parents..Qoid ngan Ibu main game suap makanan sambil tutup mata..menang ok..hihi..Mama dan Yana pilih makanan berkhasiat/takberkhasiat..dpt no 2..Oklah seronok2 ngan anak2..Pengalaman baru buat mereka dan utk kami juga..tunggu konsert tahunan pula apa rupanya..bagaimana gelagatnya..tp mmg anak-anak buat kami seronok dan bangga..xoxo
Lynda Che Lah

02 May 2014

Kebanggaan Kami

Assalamualaikum..
Susulan kejayaan Ayeed tempoh hari..Sabtu hr tu dia ambil anugerah kecemerlangan kat sekolah..Bangga Mama dan Ayah..Diharap pencapaian ini berterusan untuk SPM..mmg tanggungjawab dan bebanan berat tambahan pula dok kelas sains..Kami tumpang bangga...
xoxo

Lynda Che Lah

01 May 2014

Our 5th Anniversary

Assalamualaikum..
Alhamdulillah untuk 5 tahun yang indah..Semoga sampai Jannah..
Sport Day Qoid Rafif hari ni..xoxo

Lynda Che Lah

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...