Skip to main content

Tentang Anak-Anak..

Assalamualaikum..
Ada lebih kurang sebulan sebelum masuk keje balik..huhu..tetiba rasa sekejap..next week Qhalif Umar dah 2 bulan..lagi 2 minggu juga nak cuti rehatkan minda :)
Qhalif Umar dah pandai diagah..dah pandai masuk jari dalam mulut..minum susu 4 auns dah..bangun tgh malam pukul 2 pagi dan masa Subuh ajak main..Oklah malam bangun 2 kali je..Ragam x banyak..Kembung tu biasalah kalau tersilap percaturan kan..Tapi xleh lambat buat susu..menangis mcm kena pukul..perkembangan lain biasa je la..klu bwk dok luar rumah amatlah suka!
Ini dua orang so far ok..balik sekolah..jaga adik..dan kacau adik tidur..perkembangan di sekolah..Alhamdulillah..Qoid dah boleh baca doa makan dgn betul siap terjemahan..baca Al-Fatihah dengan bantuan..berzikir Subhanallah..Alhamdulillah..Allahuakbar..semua ok..rajinlah juga berzikir tu sbb umpama nyanyian kan..sukalah dia..azan pun ok cuma pelat tu ada lagi..menyanyi lagu yang teacher ajar toksah cakaplah..doklah ulang lapanratuskali sampai ibu ayah dah hafal dan tensi! ahahaha..Rumah kecil saya lah..I'm little Qhalifah..Macam-macam lagu..Bila tak faham kami rujuk kakak Arianna Hani sebagai translator..sbb Qoid still pelat certain words..Kang x phm dia marah pulak!Arianna Hani well done!..Alhamdulillah anak-anak berjaya..Kami bangga dengan mereka..So..tunggu sport's day 1 Mei ni..nak tgk macam mana anak-anak bertuah kami ni cooperate dan act kat sekolah..can't wait!xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. cepat betul masa berlalu kan..baby saya beberapa bulan lagi dah nak setahun..ishhhh..x puas rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Sue..macam baru je dgr sue bersalin..nak setahun dah..hehe

      Delete
  2. Comel je..semua..sorry Lynda lama tak bertandang kat sini..Baby pon dah besar..kejap je kan masa berlalu..wah pandainya Qoid..semoga terus cemerlang..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak lynn, alhamdullilah. comel2 anak akak. geram sheila tengok. semoga mereka membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh serta solehah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat semuanya utk Sheila..amin ya rabbal alamin :)

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular posts from this blog

Yuran Little Caliphs 2015

Assalamualaikum.. Hari tu janji nak share yuran Little Caliphs kan..Biasanya, dorang akan hantar surat untuk hari pendaftaran. Tapi ni tak dapat lagi..Tunggu je lah..Decide nak Qoid teruskan di Little Caliphs sbb  pencapaian dia bagus di sini.. Klik gambar ye kalau tak nmpk..Qoid & Yana tak amik extended program (DAY CARE) (8pagi-6 petang) so bulanan kami bayar RM250. Ni utk kelas dr pukul 8.30 pagi-12.30 tgh hari..Utk uniform dan baju sekolah..semua akan bagi 2 pasang..nak beli lebih pun boleh..harga sama.. Ni baju dorang..Yang pakai baju warna ungu dan merah ni baju utk hari sukan..dah lepas sukan bolehlah nak pakai setiap hari Rabu..Semua yang dibayar masa pendaftaran ni includes juga 2 kali trip, buku dan modules serta insurans Takaful..  Insya Allah..Siapa yang berminat nak hantar anak-anak..sy suggest juga Little Caliphs ni sbb pencapaian Qoid ngan Yana bagus..So..mmg berkaliber teacher-teacher dorg ni dalam mendidik anak-anak yang zero sampai boleh membaca dan menghafaz su…

Cara Tukar Kad ATM Maybank Secara Online

Assalamualaikum..
Baru ni viral pasal kad ATM Maybank kena tukarkan.. Berbondong-bondong pegi Maybank sampai beratur lama sebab nak tukar kad ATM. Sebenarnya ciri keselamatan ni nak applicable juga kepada semua institusi perbankan.
Kad kredit pun dorg nak upgrade sistem keselamatan dengan gunakan PIN instead of tandatangan. Untuk langkah keselamatan terbaru lah..
Setakat ni Lynda dah dapat 3 alert suruh tukar kad..Hubby 2 alert.. Dari Maybank, Dari Kad kredit dan HongLeong Bank.. Dorang nak guna sistem baru ni tahun 2018. So kenalah kita semua tukar kad yang ada lambang Paywave.. Semua kena buat latest by 31 Disember 2016 ni..
So, dalam Maybank2U kita boleh tukar dah kad ATM kita.. Tak payah pegi bank.. Mula-mula log in M2U korang.. Then > Card Management > ATM Debit Card > Replace your ATM Card Then > Isi lah apa yang diminta.. Alamat dan pastikan data korg betul. Sebab ni nak courier.. Pls allow 14 working days untuk dapat kad korang.. Tapi cepat je dapat. Dah dapat ka…

Ambil Epidural - Kesannya Selepas Itu..

Assalamualaikum..

Sakit bersalin memang sukar digambarkan. 
Hanya yang pernah merasa sahaja tahu bagaimana peritnya bersalin. 
Kalau sakit gigi itu sakit, maka sakit wanita bersalin lebih dari itu. 
Sesetengah yang lain pula mengandaikan sakit senggugut cuma 1:10 sakit bersalin. 
Tuhan sahaja yang tahu. 
Masa Qoid sy rasa sakit bersalin..Berlagak dengan doktor masa tu..
Doktor kata awak first timer..mesti tak tahan punya..meh amik epidural atau amik gas dan sebagainya..tp sy sombong..tak mahu..so..doktor kata..ok..up to u..
tp tetap bagi sy pamplet untuk dibaca tentang epidural..
kesan dan pengambilannya..
Sambil baca sambil alami contraction yang sakit amat..
last-last tak tahan panggil doktor paksa buat epidural secepat mungkin..hehe..

Kaedah epidural adalah salah satu teknik pembiusan sama ada untuk mengurangkan kesakitan (analgesia) atau untuk kegunaan semasa pembedahan (anestesia). 
Kaedah epidural ini merupakan pembiusan separuh badan. 
Dalam kaedah ini, pesakit akan sedar dan teknik…