25 April 2014

Percutian Pertama ~ Berempat @ Teluk Dalam Resort, Pangkor

Assalamualaikum..
Syok dah habis pantang..tapi cuti berbaki sebulan lebih so..jom manfaat..hehe..Encik hubby pun tension keje while tgk wifey dok umah..so..jom set short trip..Pangkor!

Actually plan nak g ngan SIL tapi last minute SIL tak jadi pegi..so..terus buka Booking.com search available hotel kat Pangkor..End up pilih nak stay kat Teluk Dalam Resort, Pangkor..Harga sebilik masa tu RM250 (includes tax+services)

Kami bertolak ke Lumut jam 9.30 mlm (18April) dan tiba di Lumut lebih kurang pukul 1.30 pagi (19April)..slow and steady..Anak-anak dah tidur..Ni first vacation kami ngan Qhalif Umar..Actually kesian ngan Qoid sbb sejak pantang Ibu dan Ayah stay kat rumah je..sampai Lumut stay kat bajet hotel..mahal..RM115 utk bilik ngan Queen size bed+single bed..Tapi keadaan hotel ok wlupun sempit..bilik air is tip top..Bangun pagi..siap-siap nak ke jeti..kejar feri pukul 11pagi..

Nak ke Teluk Dalam Resort kena ambil tiket kat jeti..dia mcm private island..so ada schedule ferry ke sana..RM19 seorg..jeti dia tak sama ngan jeti Pangkor..Teluk Dalam mmg share jeti ngan Pangkor Island Beach Resort..perjalanan ke sana pun sekejap je lebih kurang 25minit..xlah lama macam ke jeti Pangkor lebih kurang 45 minit.
Disebabkan travel ngan infant..sy dah request early check in..pukul 12 sampai resort terus check in..panas terik..konsep resort ni chalet...aman..private beaches dan swimming pool besar..yang penting tak penuh sesak macam kat Teluk Nipah atau Pasir Bogak..sgt best..cuma aircond bilik tak kuat..tp sebb dia concept chalet..patutnya kena buka tingkap dan pintu semua supaya angin masuk..Kitorg qada tidurlah sementara Qhalif pun tidur..hehe..

Lepas asar, bersiap bawa Qoid dan Qhalif ke pantai..Pantai bersih dan pasir halus mulus..Aman..tenang dengar bunyi ombak..
Puaslah Qoid mandi kat sini..tak penuh org..Qhalif pun join celup-celup..hehe..setel semua dekat kol 7..kami tunggu Maghrib then decide nak makan malam..Memandangkan Teluk Dalam ni dok ke dalam sikit dari Pekan Pangkor..memang xde apa nak makan..yang ada memang restoren resort..Bincang ngan encik hubby..klu nak ke pekan..taxi pink tu cas RM20 sehala..then cari makanan kat pekan ntah sedap ntahtidak..terus decide makan kat restoren je lah..pejam mata bayar RM30 seorang.tp mmg berbaloi..Makanan adalah superb..xde ramai org..hehe..Malam tu kami makan ketam, udang besar, kambing grill, spageti, Stew ayam..buah-buahan..kopi, teh 2 3 cawan sorang..memang berbaloi ngan harga..Breakfast pun x mengecewakan..

Lain kali nak ke Pangkor, akan pilih menginap di sini..tenang..aman..x crowded..belanja pun tak banyak..so..skrg tunggu trip Mei ni..sempena anniversari..ahaha..boleh ke gitu? xoxo

Lynda Che Lah

6 comments:

  1. ni kat teluk dalam yer.. nak kongsikan sikit info resort ni yer... mcm berbaloi² jer...

    ReplyDelete
  2. Syok hehehe
    eka tak penah lagi sampai Teluk Dalam. Baru cadang nak kesana.

    Tapi skang kak, kalu nak ke Pangkor. Naik kat Jeti Marina. Dalam 15 minit je dr jeti. Dari seberang jeti tu pun boleh nampak pangkor dah. Best

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..hr tu smpi mlm kat jeti Marina..lain kali blh naik ikut situ

      Delete
  3. Seronok tengok resort ni..privacy n pantai pon still jernih..berbaloi bayar mahal tapi service semuanya tiptop kan..Ahamdulillah..nasib Qhalif tak meragam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Aida..takde lah mahal kalau ikutkan..just nice..blhlah utk berehat :)

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...