Review : Breastpump Snow Bear

Assalamualaikum..

Masa preggy..curious nak cr breastpump yang murah+electric dan not bad review..ramai suggest Medela Freestyle tp harga agak mahal..Mmg kalau boleh nak BF secara ekslusif tapi xdalah sampai nak beli breastpump semahal Medela..Breastpump Qoid dulu dah buang..pakai Avent manual je..Jenuhlah mengepam..Semangat pun kurang..

Dalam menunggu hari nak czer hari tu terbaca kat grup FB, SnowBear ada jual breastpump yang reliable utk dibeli..so..ajak Mama jalan-jalan kat Tesco Setia Alam dan singgah kat kedai Sayang Ibu (FB grup) dan sambar breastpump Snow Bear dengan harga RM159. 

Ada 3 mode..express, natural dan gentle..boleh pakai direct elektrik atau bateri AA.Suction ok..tak sakit..bunyi vibrate yang tak berapa kuat..buat masa sekarang mmg pakai hari-harilah..sekali pakai boleh dapat 120ml/4oz..ada prevent backflow..berbaloi dengan harga..dan mmg ok breastpump ni..so..memang puas hati dan sy syor utk pakai jika low budget tapi semangat nak BF secara ekslusif..Qhalif dah pandai hisap botol sejak day 1..senang Mama kalau sy start keje nanti..
Masih study lanjut pasal penyimpanan susu ibu..kalau boleh mmg nak buat stok bebanyak..nak at least smpi 6 bulanlah BF..sebab masa Qoid dulu dapat sampai 4 bulan je..setakat  ni susu meriah..makan kurma dan minum Horlicks je..no other supplement..Lauk pantang byk sayur sawi dan lobak putih..minum air byk dan tak stress..mayb boleh lama kali ni..doa-doakan..xoxo

Lynda Che Lah

Comments

  1. wahhh..murahnya!!! saya pun pakai bpump snowbear jugak. tapi mahal sikit sbb diorg jual kat fb kan.
    xpe lyn. insyaAllah awak boleh. time dlm berpantang ni la susu meriah sgt.
    kena rajin minum air, kena rajin direct feeding, kena rajin pumping.
    baby saya dah 8 bulan, alhamdulillah masih menyusu badan secara eksklusif..
    all the best ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. m beli tgh promosi Sue..direct g kedai boleh nego :)
      Tq Sue..Insya Allah semangat nk BF..yg penting mentalpun set nk yg terbaik :)

      Delete
    2. salam.. nk tanye.. pump snowbear tu beli kat kedai mana...mencari2 jugak ...

      Delete
    3. cuba add FB grup Sayang Ibu

      Delete
  2. Adik eka pun guna pam snow bear ni jugak.
    Adik eka haritu ajar jugak anaknya minum botol, tapi macam taknak je.
    Dahla minggu depan dan start keje semula.

    Lepastu dia belikan botol comotomo tu, baru dia nak minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik Qhalif pandai pakai botol..senang..hehe

      Delete
  3. mesti boleh lynda kalo nk fully bf..insyaAllah mesti berjaya, niat dah ada tu..Dlm pantang susu tgh meriah, bolehla mula wat stock sikit2..nti lg sebulan nak masuk keje boleh kerap sikit wat stock. Lg satu lynda minum susu pun bagus add on sikit oat..InsyaAllah berksan, susu memg nmpk pekat.. Just sharing..Qisya turn to 1yrs, and alhamdulillah...still fully bfeed..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak, wahh bestnya. sheila dah beli snow bear juga. tunggu bersalin lagi 10 minggu je. tak sabar nak breastfeeding.. hehe nice review sis. salam perkenalan daripada sheila... singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumslm sheila..salam kenal juga.semoga semua selamat dan dipermudahkan k..sharing benda best..selamat breastfeeding juga

      Delete
  5. kena berazam sungguh2..in shaa allah dipermudahkan jalan

    ReplyDelete
  6. Sy nk jual bp snow bear ni..sbb dgn sy xserasi plak..bru beli 26 mei 2014..bleh contact sy melalui email yana_sagi@yahoo.com sy jual RM170 je..da free gift 1 bottle bumble bee n 10 plastic storage autumnz..1 baby romper..1 baby hat..1 baby bip..boleh klik kat link ni tuk pic
    http://lily-liyana-lily.blogspot.com/2014_07_01_archive.html#3218617764019044163

    ReplyDelete
  7. hi, jalan2 sini sambil baca review pasal snowbear breast pump ni. actually mmg tgh nk cari maklumat pun pasal breast pump. lagi 2 bulan nak bersalin..
    kat mana ye beli snow bear dengan harga yg berpatutan?

    jemput ke blog saya..:)

    www.annurannacouture.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy nak jual bp sy.klu minat wassap.ada juga org nak jual dlm komen di atas.klu nak baru sy beli dulu di tesco setia alam.gerai sayang ibu

      Delete
    2. salam,...bp sis ni msh ada lg ke?

      Delete
  8. Salam sis. Np nk jual ye? Sy tgh carik juga tp rakut xsesuai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumslm.nak jual sbb dah x pakai.baby x nyusu bdn dah.

      Delete
  9. suka bila semua pon bersemangat nak bf. Saya anak kedua dapat fully bf 2 tahun, syukur sangat. Now sedang mengandung lagi, syukur Allah bagi twin. Berazam nak full bf dekat diorang nanti, at least 6mth. sebab nampak sangat beza akak dia yang 1st dengan yang 2nd.

    Semoga Allah permudahkan niat saya. Doakan ye....

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts